A. Navalno baudžiamąjį persekiojimą jo advokatas sieja su būsimais rinkimais | kl.lt

A. NAVALNO BAUDŽIAMĄJĮ PERSEKIOJIMĄ JO ADVOKATAS SIEJA SU BŪSIMAIS RINKIMAIS

Aleksejaus Navalno baudžiamąjį persekiojimą jo advokatai, kaip ir jis pats, sieja su būsimais Rusijos Federacijos prezidento ir Valstybės Dūmos rinkimais, nurodydami, kad tikslas yra panaikinti galimybę Kremliaus kritikui juose dalyvauti.

„Tikslas yra patraukti A. Navalną baudžiamojon atsakomybėn, kad būtų sustabdyti jo antikorupciniai tyrimai ir panaikinta galimybė jam dalyvauti RF Valstybės Dūmos rinkimuose... ir RF prezidento rinkimuose“, – penktadienį sakė advokatas Vadimas Kobzevas, teismui atnaujinus A. Navalnui iškeltos bylos dėl Antrojo pasaulinio karo veterano apšmeižimo nagrinėjimą.

Advokatas pridūrė, kad nagrinėjama byla yra išgalvota, prieštarauja įstatymų normoms ir neturi jokio pagrindo.

Pats A. Navalnas teisme pažymėjo, kad baudžiamasis persekiojimas yra susijęs su jo aktyvia politine veikla ir kritika dabartinei valdžiai.

Teismo posėdyje dalyvauja Didžiosios Britanijos ir Prancūzijos diplomatai.

Kaip pranešė naujienų agentūros „Interfax“ korespondentas, Maskvos Babuškino rajono teismo, kur byla taikos teisėjo nagrinėjama atsižvelgus į didelį spaudos atstovų skaičių, teritorijoje budi sustiprintos policijos pajėgos, stovi keli automobiliai sulaikytiesiems vežti. Šiuo metu sulaikytųjų nėra.

Tyrimų komitetas, tiriantis sunkius nusikaltimus, pernai birželį iškėlė A. Navalnui bylą dėl veterano Ignato Artemenkos „garbės ir orumo įžeidimo“.

Tąsyk Tyrimų komitetas nurodė, kad minėtas veteranas viename reklaminiame vaizdo klipe pasisakė už pernai vasarą priimtas konstitucijos pataisas, atveriančias kelią prezidentui Vladimirui Putinui likti valstybės vadovo poste iki 2036 metų.

A. Navalnas socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė vaizdo įrašą, kuriame pavadino tą veteraną ir kitus klipe matomus asmenis „šalies gėda“, „žmonėmis, neturinčiais sąžinės“ ir „išdavikais“.

Opozicionierius savo kaltės nepripažįsta ir tvirtina, kad jo baudžiamasis persekiojimas yra politiškai motyvuotas.

Antradienį Maskvos Simonovskio rajono teismas nusprendė, kad 44 metų A. Navalnas turės už grotų praleisti dvejus metus ir aštuonis mėnesius, nes pažeidė 2014 metais lėšų grobstymo byloje jam paskirtos lygtinės bausmės sąlygas.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Apie kokius rinkimus dar kalba tas PADUGNĖ?

Matomai, apie tuos, kur būna kalėjimuose. Kam eilė šiandien stovėti ant keturių kojyčių - šuniuko pozoje....

o

1 kom geras ? kodel zydai tyli atys atakuodami sirus nes jiems rankas atriso globalbidonas su visa sionsatanystine hebra o sis tipas neatliko s utarties salygu tai pasislepe kaleime nes kitu atveju nereiketu nei novicok..o?...

pastebėjimas

Kokias nesąmones paistote, teisti asmenys RF neturi teisės užimti valstybės vadovų postus, taip kad tam vagiukui - finansiniam makleriui jokių šansų nėra.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS