A. Navalno motina, negalinti atgauti sūnaus kūno, kreipėsi į teismą | kl.lt

A. NAVALNO MOTINA, NEGALINTI ATGAUTI SŪNAUS KŪNO, KREIPĖSI Į TEISMĄ

  • 3

Teismas, esantis tolimojoje Rusijos šiaurėje, skundą, kurį pateikė mirusio opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno motina, kuriai neleidžiama pamatyti jo kūno, pradės nagrinėti tik po dviejų savaičių, trečiadienį pranešė jo bendražygiai.

Liudmila Navalnaja nuvyko į ypatingojo režimo pataisos koloniją IK-3 Arktyje, kurioje mirė jos sūnus, tačiau nuo šeštadienio, kai atvyko, jai neleidžiama pamatyti jo kūno.

Antradienį ji kreipėsi į Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną, prašydama nedelsiant gražinti jos sūnaus palaikus.

Naujienų agentūra TASS pranešė, kad teismas gavo skundą dėl neteisėtų veiksmų ir pridūrė, kad posėdis vyks už uždarų durų.

A. Navalno komanda socialiniuose tinkluose pranešė, kad teismas Salecharde, mieste netoli Arkties kalėjimo, kuriame opozicionierius buvo kalinamas, bylą nagrinės kovo 4 dieną, t. y. praėjus daugiau nei dviem savaitėms po garsaus Rusijos opozicijos veikėjo mirties.

Antradienį Liudmila Navalnaja nutraukė tylą dėl sūnaus mirties ir vaizdo įraše paragino V. Putiną leisti jai pamatyti sūnaus kūną.

„Kreipiuosi į jus, Vladimirai Putinai, šio klausimo sprendimas priklauso tik nuo jūsų“, – sakė ji.

„Leiskite man pagaliau pamatyti savo sūnų. Reikalauju, kad Aleksejaus kūnas būtų nedelsiant išduotas, kad galėčiau jį žmoniškai palaidoti“, – prašė ji.

A. Navalno našlė Julija Navalnaja pakartojo raginimą ir pareikalavo, kad pareigūnai leistų jį oriai palaidoti.

V. Putinas A. Navalno mirties nekomentavo.

Apie A. Navalno mirtį atokiame kalėjime Arktyje, kur 47 metų vyras atlikinėjo 19 metų laisvės atėmimo bausmę, buvo paskelbta penktadienį.

A. Navalnas organizuodavo didžiulius protestus prieš Kremlių, kol 2021 metais, kai grįžo į Maskvą iš Vokietijos, kur gydėsi po apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“, buvo suimtas. Dėl apnuodijimo jis kaltino Rusijos valdžią. Pastaroji neigia esanti kaip nors su tuo susijusi.

J. Navalnaja pirmadienį pareiškė, kad už jos vyro mirties stovi V. Putinas, ir pažadėjo tęsti vyro darbą.

Kremlius antradienį atmetė J. Navalnajos kaltinimus dėl vyro mirties.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Klausimas

Kas per gyvulys Putinas ir jo klika - mirusio opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno motinai neleidžiama pamatyti jo kūno?

Taigi

Teisingumas rašistinėje Putino Rusijoje: _teismas skundą, kurį pateikė mirusio opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno motina, pradės nagrinėti tik po dviejų savaičių, o baigs nagrinėti ..............kai bus mirusi pati Navalno motina

Taigi taigi

Visiškas nužmogėjimas - A. Navalno motina negali atgauti mirusio sūnaus kūno.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS