Neįprasta Velykų tradicija – kiaušinių mėtymo čempionatas | kl.lt

NEĮPRASTA VELYKŲ TRADICIJA – KIAUŠINIŲ MĖTYMO ČEMPIONATAS

  • 0

Viename Vokietijos kaimų jau kone du dešimtmečius gyvuoja neįprasta Velykų tradicija. Čia kiaušiniai ne ridenami, o mėtomi. Rekordas iki šiol – 57 metrai. Dalyviai varžosi poromis: vienas meta, kitas gaudo. Atstumas matuojamas tik tuo atveju, jei kiaušinis pagaunamas ir lieka sveikas.

„Tradicija gimė dar 1995 metais, nuo to laiko ji čia praktikuojama. Tai smagi atrakcija tiek mažiems, tiek dideliems“, – pasakojo čempionato organizatorius Tobias Roth.

„Panaudojama apie 300 kiaušinių. Būtina sąlyga, kad šių kiaušinių galiojimo laikas būtų pasibaigęs, taip siekiama tvarumo“, – kalbėjo čempionato organizatorius.

Ant vejos daug sudužusių kiaušinių. Organizatoriai kruopščiai patikrina, kad kiaušiniai būtų žali, o ne virti. Skaičiuojama, kad per varžybas sudūžta apie pusė kiaušinių.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Vokietis kartu su draugu – čempionato rekordininkai. Jiems pavyko kiaušinį nusviesti net 57 metrus.

„Niekada neturiu jokio plano. Jis tiesiog visada meta, o aš gaudau ir tada žiūrime, kas iš to išeis. Praėjusį kartą tai gerai pasiteisino. Kai kiaušinis atsiduria rankose ir lieka nesudužęs, apima labai geras jausmas“, – pasakojo rekordininkai Timo Riebe ir Carsten Weihrauch.

Gal kitąmet tokią atrakciją išbandysite ir jūs?

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS