Nepaisant rekordinių COVID-19 skaičių, M. Pompeo į priėmimą pakvietė 900 svečių | kl.lt

NEPAISANT REKORDINIŲ COVID-19 SKAIČIŲ, M. POMPEO Į PRIĖMIMĄ PAKVIETĖ 900 SVEČIŲ

Nepaisant toliau augančių COVID-19 infekcijų skaičiaus Jungtinėse Valstijose, Mike‘o Pompeo vadovaujamas Valstybės departamentas į gruodžio viduryje rengiamą priėmimą pakvietė  900 svečių. Į dar vieną vakarėlį, kuriame dalyvaus M. Pompeo su žmona, pakviesta 180 ambasadorių su lydinčiaisiais asmenimis, rašo amerikiečių žiniasklaida.

Departamento darbuotojams esą praėjusią savaitę buvo nurodyta renginius sumažinti iki visiško minimumo ar susitikinėti virtuliai. Tačiau M. Pompeo ir jo protokolo skyriaus vadovas Camas Hendersonas, anot žiniasklaidos, taisyklių nepaiso. Valstybės departamentas ateinančiomis savaitėmis kone kasdien rengs didesnius priėmimus. Kviestiniai svečiai bus vaišinami maistu ir gėrimais.

Kai kurie sveikatos ekspertai tai vertina kritiškai. Infekcijos rizika, be kita ko, uždaroje erdvėje valgant ir geriant alkoholinius gėrimus, yra didesnė, „The Washington Post“ sakė infektologas Ianas Lipkinas iš Kolumbijos universiteto Niujorke. Renginiuose esą yra potencialas virusui sparčiai plisti. Departamento atstovas patikino, kad priėmimuose reikės dėvėti kaukes ir paisyti atstumo.

Į vieną renginį su prezidentu Donaldu Trumpu rugsėjo pabaigoje Baltųjų rūmų Rožių sodelyje susirinko per 100 kvietinių svečių. Tik nedaugelis jų dėvėjo kaukes, atstumo tarp kėdžių beveik nebuvo. Virtinei renginio dalyvių vėliau nustatytas koronavirusas.

Johnso Hopkinso universiteto duomenimis, per 24 valandas iki ketvirtadienio vakaro vietos laiku šalyje užregistruota daugiau kaip 210 tūkst. naujų koronavirusinės infekcijos (COVID-19) atvejų – tai didžiausias rodiklis šalyje nuo pandemijos pradžios.

Per tą patį laikotarpį užregistruota 2 907 nauji mirties atvejai, susiję su COVID-19.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

yra

prielaida kad sis valdininkas yra mosad statytinis ir daro viska neatsiklausdamas prezidento nes visi irano veikeju nuzudymai yra jo pritarimu o tie /sveciai tai demon kratu statytiniai svest baideno /pergales/ kuri aiskiai abejotina?...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS