Nepaisydamas arešto grėsmės, A. Navalnas išskrido iš Berlyno į Maskvą | kl.lt

NEPAISYDAMAS AREŠTO GRĖSMĖS, A. NAVALNAS IŠSKRIDO IŠ BERLYNO Į MASKVĄ

  • 9

Rusijos opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas išskrido iš Berlyno į Maskvą, nepaisant valdžios grasinimų areštuoti jį netrukus po sugrįžimo.

Kremliaus kritikas A. Navalnas penkis mėnesius praleido Berlyne, kur buvo gydomas po apnuodijimo.

Jis skrenda oro linijų „Pobeda“ reisu. Lėktuvas 14.17 val. Grinvičo vidutiniu (16.17 val. Lietuvos) laiku pakilo iš Berlyno Brandenburgo oro uosto. Sugrįžus A. Navalnui gresia suėmimas, bet vyras reporteriams sakė „esąs nekaltas“ ir „nebijąs arešto“.

Lėktuvas leisis Rusijos sostinės Vnukovo oro uoste 19.20 val. vietos laiku.

Rusijos institucijos nurodė, kad ketina suimti 44-erių A. Navalną netrukus po jo sugrįžimo į tėvynę, kaltindamos jį lygtinės bausmės ir probacijos sąlygų pažeidimu.

Likus kelioms valandoms iki opozicionieriaus atvykimo, Vnukovo oro uoste buvo sugriežtinta apsauga. A. Navalnas ragino savo šalininkus pasitikti jį oro uoste.

Maskvos oro uoste sulaikyti keli A. Navalno bendražygiai

Rusijos policija sekmadienį sulaikė keturis artimus opozicijos lyderio A. Navalno bendražygius Maskvos oro uoste, kur jie ruošėsi pasitikti iš Vokietijos grįžtančio politiko, pranešė vienas iš jo sąjungininkų.

A. Navalno įkurto Kovos su korupcija fondo vadovas Ivanas Ždanovas socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė, kad viena iš sulaikytųjų yra artima Kremliaus kritiko bendražygė Liubov Sobol. Vietos žurnalistų nufilmuotoje medžiagoje matyti, kaip policija ją ir kitus išveda policija.

Maskva pasigedo „esmės“ 

Maskva gavo iš Vokietijos rusų opozicionieriaus A. Navalno apnuodijimo bylos medžiagą, bet pasigedo joje esmingų atsakymų, sekmadienį pareiškė Rusijos užsienio reikalų atstovė Marija Zacharova.

„Mačiau antraščių, kad Vokietija atsakė į visus Rusijos klausimus, paskambino mūsų ekspertams, atsakingiems už šią sritį. Jie sako: na, žinoma, gavome atsakymą iš Vokietijos atstovų, bet problema ta, kad, kaip visuomet, jame nebuvo jokios esmės, kalbant apie užduodamus klausimus. Tai pat minimas kliento nesutikimas išsamiai komentuoti šį klausimą. Klasika“, – televizijai „Rossija 1“ sakė M. Zacharova.

Berlynas šeštadienį informavo, kad vokiečių pareigūnai perdavė Rusijai pokalbių su Kremliaus kritiku A. Navalnu medžiagą, atsakydama į Maskvos prašymą suteikti teisinę pagalbą jai atliekant tyrimą dėl šio opozicionieriaus apnuodijimo.

A. Navalnas rugpjūčio pabaigoje buvo išskraidintas gydyti į Berlyną, kai blokai pasijuto ir neteko sąmonės lėktuve, skridusiame iš Sibiro į Maskvą.

Vakarų šalių atlikti tyrimai parodė, kad A. Navalnas buvo apnuodytas Sovietų Sąjungoje sukurta kovine nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“.

Šią savaitę A. Navalnas paskelbė, kad sekmadienį planuoja grįžti į Rusiją oro bendrovės „Pobeda“ reisu.

Tačiau opozicionieriui gresia areštas dėl, anot Rusijos tarnybų, su anksčiau jam iškelta byla susijusios lygtinės bausmės bandomojo laikotarpio pažeidimų.

GALERIJA

  • Nepaisydamas arešto grėsmės, A. Navalnas išskrido iš Berlyno į Maskvą
Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Onutė

Šis žmogus bus vietoj putino,

Tautos

Išdavikas neramumų kurstytojas tik belangė tokiam

Juozas

Niekam tu nereikalingas žaisliuk. Marijonetė...... Padla kitaip tariant.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS