Nesibaigianti įtampa: Barselona ruošiasi šimtatūkstantiniam protestui | kl.lt

NESIBAIGIANTI ĮTAMPA: BARSELONA RUOŠIASI ŠIMTATŪKSTANTINIAM PROTESTUI

Profesinėms sąjungoms paskelbus visuotinį streiką, šimtai tūkstančių protestuotojų iš viso Katalonijos regiono juda Barselonos link.

Tai yra jau penkta Katalonijos protestų diena. Neramumai prasidėjo, kai buvo nuteisti devyni 2017 m. Katalonijos nepriklausomybės referendumo organizatoriai.

„Reuters“ duomenimis, daugelis Katalonijos sostinės link judančių žmonių mojuoja nepriklausomybės šalininkų vėliavomis.

Įtampa tarp Madrido ir Katalonijos auga nuo pirmadienio, kai Ispanijos Aukščiausiasis Teismas devyniems politikams ir aktyvistams skyrė nuo 9 iki 13 metų laisvės atėmimo bausmes už jų vaidmenį organizuojant 2017-ųjų Katalonijos nepriklausomybės referendumą.

Po nuosprendžių visame regione prasidėjo protestai, kartais baigdavęsi susirėmimais tarp policijos ir į gatves išėjusių žmonių.

Ketvirtadienį pranešta apie 100 protestuose sužeistų žmonių.

Už Katalonijos nepriklausomybę pasisakantys lyderiai įgyvendino 2017 m. referendumą, nepaisant Ispanijos teismų draudimo, ir paskelbė, kad regionas atsiskiria nuo Ispanijos. Madridas į tai atsakė perimdamas Katalonijos administracijos kontrolę ir pradėdamas referendumo lyderių teismo procesą.

Penktadienį Katalonijoje protestuotojai taip pat blokavo kelius, o Barselonoje besiruošiant protestui buvo uždaryta daugelis gatvių.

Dėl artėjančio didžiulio protesto, Barselonos El Prato oro uoste atšaukti 36 skrydžiai. Iš viso šią savaitę oro uoste atšaukta 150 skrydžių.

Barselonos miesto savivaldybės teigimu, per trečiadienio protestus demonstrantai padegė apie 400 šiukšlių konteinerių, miestas per dvi protestų dienas patyrė daugiau nei milijono eurų žalą.

Automobilių gamintoja „Seat“ paskelbė nuo ketvirtadienio iki šeštadienio sustabdžiusi gamybą Martorelio gamykloje netoli Barselonos dėl vykstančių protestų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS