Nigerijos prezidentas: diplomatija yra geriausias būdas spręsti Nigerio krizę | kl.lt

NIGERIJOS PREZIDENTAS: DIPLOMATIJA YRA GERIAUSIAS BŪDAS SPRĘSTI NIGERIO KRIZĘ

  • 4

Nigerijos prezidentas Bola Tinubu (Bola Tinubus), vadovaujantis Vakarų Afrikos valstybių ekonominei bendrijai (ECOWAS), pareiškė manantis, kad diplomatija yra geriausias būdas išspręsti Nigerio krizę, antradienį žurnalistams sakė jo atstovas spaudai.

B. Tinubu nedviprasmiškai laikosi pozicijos, kad diplomatija yra geriausias būdas siekti pažangos, sakė Ajuri Ngelale (Adžuri Ngelalė).

„Jis kartu su savo kolegomis (ECOWAS) pirmenybę teiktų sprendimui, kuris būtų pasiektas diplomatinėmis, taikiomis priemonėmis, o ne bet kokiu kitu būdu“, – pridūrė jis.

Nigeryje liepos 26 dieną įvyko perversmas – prezidento sargybos nariai sulaikė demokratiškai išrinktą šalies vadovą Mohamedą Bazoumą (Mohamedą Bazumą) ir paskelbė perėmę valdžią.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Bukam anonimui

Bukaproti - pasidomėk kiek kolonijų Afrikoje šiandien turi Prancūzija, Anglija, Amerika. Prieš ką nors aiškindamas bent šiek tiek apsišviesk vienu ar kitu klausimu.

Anonimas

Vatnike pidoraška, apie ka tu cia? Europa jau 60 metu palikusi Afrika, o JAV tenai net nebuvo kojos izengusi. Tenai dabar darbuojasi ir isnaudoja afrikiecius maskoliai kacapai ir kinai.

jo,

o kodėl žmonėms nepasinaudoti gamtos gėrybėmis ir resursais?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS