Niujorkas dėl koronaviruso atideda Šv. Patriko dienos paradą | kl.lt

NIUJORKAS DĖL KORONAVIRUSO ATIDEDA ŠV. PATRIKO DIENOS PARADĄ

Niujorko miestas dėl pasaulinės koronaviruso pandemijos atideda kasmet rengiamą Šv. Patriko dienos paradą, trečiadienį vėlai vakare pranešė pareigūnai.

Niujorko valstijos gubernatorius Andrew Cuomo (Endrius Kuomas) sakė, kad sprendimas buvo priimtas po susitikimo su parado organizatoriais. 

„Vienas veiksmingiausių būdų stabdyti viruso plitimą yra didelių susibūrimų ir artimų kontaktų vengimas. Dėkoju parado organizatoriams už bendradarbiavimą“, – rašoma gubernatoriaus išplatintame pareiškime.  

Niujorko Šv. Patriko dienos paradas yra didžiausias Jungtinėse Valstijose ir paprastai sutraukia apie 2 mln. žiūrovų. Jis kasmet rengiamas jau daugiau kaip 250 metų. 

Tai bus pirmasis kartas, kai paradas neįvyks numatytu laiku, rašo dienraštis „The New York Times“. 

Pareigūnai sakė, kad paradas nukeliamas. 

„Žinau, priimti šį sprendimą nebuvo lengva, todėl pažadu: tai tik atidėjimas, o ne atšaukimas“, – sakė miesto meras Billas de Blasio (Bilas de Blazijas). 

Bostono meras Marty Walshas (Martis Volšas) pirmadienį paskelbė, kad miestas atšaukia savo Šv. Patriko dienos paradą, kuriame laukta apie milijono dalyvių.

Pirmosios Šv. Patriko dienos eitynės Niujorke buvo surengtos 1762 metų kovo 17-ąją, likus 14 metų iki JAV Nepriklausomybės deklaracijos paskelbimo.

Organizatoriai sako, kad šis paradas yra seniausias ir didžiausias šalyje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Dykaduonių pramogos...per jas ir plinta visokie virusai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS