Nobelio taikos premiją gavusi WFP: tai pasididžiavimo verta akimirka | kl.lt

NOBELIO TAIKOS PREMIJĄ GAVUSI WFP: TAI PASIDIDŽIAVIMO VERTA AKIMIRKA

Šių metų Nobelio taikos premija skirta Pasaulio maisto programai (WFP). Organizacija apdovanota už pastangas kovojant su badu pasaulyje, indėlį į taiką konfliktų paveiktose vietovėse ir veiklą užkertant kelią bado kaip ginklo naudojimui karuose ir konfliktuose.

„Tai pasididžiavimo verta akimirka“, – po pripažinimo Ženevoje pareiškė WFP atstovas Tomsonas Phiris. Jis kaip tik dalyvavo spaudos konferencijoje, kurioje pasakojo apie WFP darbą Sudane, kai buvo paskelbtas laureatas. Šis apdovanojimas yra ir darbuotojų, ir daugybės savanorių pagalbininkų visame pasaulyje pripažinimas, sakė T. Phiris.

„Mes ir šiais metais teikėme pagalbą ir darėme daugiau nei mūsų pareiga“, – kalbėjo jis. WFP, nepaisant pandemijos nulemtų kelionių ribojimų, toliau rūpinosi badaujančiaisiais. „Mes vienu metu buvome didžiausia pasaulio oro bendrovė“, – tęsė T. Phiris. WFO užsakinėjo lėktuvus, kai nebeskraidė komerciniai orlaiviai, kurie paprastai gabena daug WFP siuntų.

Pasaulio maisto programa yra didžiausia pasaulyje humanitarinė organizacija, sprendžianti bado ir maisto saugumo klausimus. 2019 m. organizacija suteikė paramą beveik 100 mln. žmonių 88-ose pasaulio šalyse.

WFP taip pat vaidina svarbų vaidmenį daugiašaliame bendradarbiavime, kuriuo siekiama maisto saugumą paversti prielaida taikai. Organizacija daug prisidėjo prie JT valstybių narių mobilizacijos kovai su bado kaip ginklo naudojimu karuose ir konfliktuose.

Nobelio premiją sudaro aukso medalis ir 10 mln. Švedijos kronų (apie 950 tūkst. eurų).

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

tulpes@lrpk.lt

Zinkite yra zmoniu, kurie atsisake patys sitos pasididziavimo akimirkos

SUSIJUSIOS NAUJIENOS