Norvegija dėl pandemijos atšaukė pratybas su NATO sąjungininkėmis | kl.lt

NORVEGIJA DĖL PANDEMIJOS ATŠAUKĖ PRATYBAS SU NATO SĄJUNGININKĖMIS

Norvegija antradienį pranešė atšaukianti kovo mėnesį Arktyje planuotas karines pratybas su NATO sąjungininkėmis, būgštaudama dėl naujų koronaviruso atmainų plitimo.

Pratybose „Joint Viking“ turėjo dalyvauti 10 tūkst. karių, tarp jų 3 400 kariškių iš Jungtinių Valstijų, Jungtinės Karalystės, Nyderlandų ir Vokietijos.

„Norvegija, kaip ir visas pasaulis, susiduria su sudėtinga situacija“, – pareiškime pažymėjo Norvegijos gynybos ministras Frankas Bakke-Jensenas (Frankas Bakė-Jensenas), informuodamas apie pratybų „Joint Viking“ ir dar vienų manevrų – „Rein I“ – atšaukimą.

„Turime būti per žingsnį priekyje, siekdami užkirsti kelią plisti mutavusiai ir labiau užkrečiamai viruso atmainai“, – sakė jis. 

Ministras nurodė, kad maždaug 2 800 sąjungininkių karių jau yra šiauriniame Trumso regione.

„Jų išvykimas vyks ramiai ir bus gerai suplanuotas“, – sakė F. Bakke-Jensenas. 

Praėjusį savaitgalį Norvegija sostinėje Osle ir aplinkiniuose rajonuose įvedė griežčiausias kovos su COVID-19 priemones nuo pernai kovo, vienuose senjorų globos namuose aptikus vadinamąją britiškąją koronaviruso atmainą.

Arktyje su Rusija besiribojanti Norvegija, viena iš NATO valstybių steigėjų, reguliariai rengia karines pratybas, pratindama karius prie atšiaurių žiemos sąlygų. 

Norvegija jau anksčiau dėl COVID-19 atšaukė kovą planuotus manevrus „Cold Response 2020“, kuriuose turėjo dalyvauti daugiau kaip 15 tūkst. NATO karių. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS