Nutupdant „Ryanair“ lėktuvą, Minsko skrydžių valdymo bokšte buvo KGB pareigūnas | kl.lt

NUTUPDANT „RYANAIR“ LĖKTUVĄ, MINSKO SKRYDŽIŲ VALDYMO BOKŠTE BUVO KGB PAREIGŪNAS

Baltarusijos KGB pareigūnas buvo Minsko oro uosto skrydžių valdymo bokšte tuo metu, kai buvo nutupdytas „Ryanair“ lėktuvas su disidentu tinklaraštininku Romanu Protasevičiumi, ketvirtadienį pranešė Lenkijos vyriausybė.

„Jis davė nurodymus darbuotojui, kuris palaikė ryšį su pilotu“, – sakoma Lenkijos slaptosios tarnybos ABW ir generalinio prokuroro pranešime.

Tyrėjai taip pat nustatė, kad, priešingai nei pilotas buvo įspėtas skrydžių valdymo tarnybos, skrydžio metu nebuvo jokios bombos grėsmės. Apie tariamą grėsmę buvo pranešta dar prieš išsiunčiant elektroninį laišką, kuriame buvo teigiama, kad lėktuve yra sprogmenų, sakoma pranešime.

Išvados grindžiamos pokalbiais su keleiviais ir oro linijų atstovais, atlikta orlaivio apžiūra ir įrašytų pokalbių analize.

„Ryanair“ lėktuvas registruotas Lenkijoje, todėl Varšuva inicijavo tyrimą.

Gegužės 23 dieną Baltarusijos valdžios institucijos privertė iš Atėnų į Vilnių skridusį „Ryanair“ keleivinį lėktuvą nusileisti Minske, teigdamos, kad buvo gautas grasinimas susprogdinti bombą.

Lėktuvu skrido vienas iš opozicinio „Telegram“ kanalo „Nexta“ įkūrėjų R. Protasevičius ir jo draugė Sofija Sapega. Abu jie buvo suimti nusileidus lėktuvui.

Po šio incidento ES, Didžioji Britanija ir JAV atnaujino sankcijas Baltarusijai.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Tei.

Nesvarbu kad buvo KGB ten,kiekvienos šalies atsakingas pareigūnas būtų o nutupdyti turėjo teisę.Užtenka smegenis pudrinti .

Strategai

Tai nuo pradzios iki galo kremliaus operacija. Kas dar abejoja? Batkai tik bulves belieka skust.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS