Nyderlandai pratęsia naktinę komendanto valandą iki kovo 2 d. | kl.lt

NYDERLANDAI PRATĘSIA NAKTINĘ KOMENDANTO VALANDĄ IKI KOVO 2 D.

  • 0

Nyderlandų vyriausybė pirmadienį pranešė, kad iki kovo 2 d. pratęsia naktinę komendanto valandą, kurios įvedimas praėjusį mėnesį įžiebė didžiausias riaušes per keturis dešimtmečius.

Nuo 21 val. iki 4 val. 30 min. galiojanti komendanto valanda, Nyderlanduose įvesta pirmą kartą nuo Antrojo pasaulinio karo laikų, turėjo baigtis trečiadienį, tačiau premjeras Markas Ruttė buvo įspėjęs dėl galimo jos pratęsimo.

„Komendanto valanda bus pratęsta... Tai reikalinga, nes Nyderlanduose įsigali naujų, labiau užkrečiamų atmainų koronavirusas“, – sakoma vyriausybės pranešime.

Daugiau kaip 95 proc. šalies gyventojų laikosi komendanto valandos, kuri buvo įvesta sausio 23 d. kartu su tokiais apribojimais, kaip per dieną viename namų ūkyje galinčių apsilankyti žmonių limitu ir draudimu atvykti skrydžiams iš kai kurių šalių, sakė vyriausybė.

Nyderlandų vyriausybė praeitą savaitę pratęsė priemonių galiojimą iki kovo 2 d., įskaitant barų, restoranų ir nebūtinųjų parduotuvių uždarymą, nors pirmadienį buvo leista atsiverti pradinėms mokykloms.

Po to, kai įsigaliojo komendanto valanda, šalyje tris dienas tęsėsi neramumai, per kuriuos policija prieš riaušininkus įvairiuose šalies miestuose panaudojo vandens patrankas ir ašarines dujas.

Buvo suimta daugiau kaip 400 žmonių.

Vienas ministras pavadino riaušininkus „padugnėmis“, o premjeras savo ruožtu juos pavadino „nusikaltėliais“, o ne tikrais protestuotojais.

Lina Linkevičiūtė (AFP)

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS