Nyderlandai ruošiasi pristatyti Ukrainai 18 naikintuvų F-16 | kl.lt

NYDERLANDAI RUOŠIASI PRISTATYTI UKRAINAI 18 NAIKINTUVŲ F-16

  • 0

Nyderlandai penktadienį paskelbė, kad ruošiasi pristatyti Ukrainai 18 JAV pagamintų karinių lėktuvų F-16.

JAV pritarus, Danija ir Nyderlandai rugpjūtį paskelbė, kad perduos 61 naikintuvą po to, kai ukrainiečių pilotai bus apmokyti.

Atsižvelgdama į tai, kai reeksportuojant karinę įrangą reikia gauti patvirtinimą, vyriausybė penktadienį pareiškė, kad prieš pristatant lėktuvus reikės atlikti papildomus bandymus.

„Šiandien informavau prezidentą (Volodymyrą) Zelenskį apie mūsų vyriausybės sprendimą paruošti 18 naikintuvų F-16 pristatymui į Ukrainą“, – sakoma Nyderlandų gynybos ministro pareiškime, nenurodant pristatymo datos.

Be to, norint gauti eksporto leidimą, prieš pristatant lėktuvus dar turi būti įvykdyta keletas kitų kriterijų, įskaitant reikalavimus personalui ir infrastruktūrai, sakoma pareiškime.

Pasak kadenciją baigiančio ministro pirmininko Marko Rutte (Marko Riutės), „šis sprendimas patvirtina, kad Nyderlandai yra neabejotinai įsipareigoję teikti Ukrainai paramą, kurios jai reikia reaguojant į tebesitęsiančią Rusijos agresiją“.

V. Zelenskis sakė, kad kalbėjosi su M. Rutte ir padėkojo jam už paramą.

„Aptarėme įvykius fronte, padėtį Juodojoje jūroje ir dabartinius Ukrainos karinius poreikius“, – pridūrė jis.

Praėjusį mėnesį Nyderlandai išsiuntė pirmuosius penkis naikintuvus F-16 į Rumunijos oro pajėgų bazę, kur jie bus naudojami Ukrainos pilotams apmokyti.

Gairės: Nyderlandai, naikintuvai F-16, JAV, Danija, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS