O. Scholzas pasakė, kodėl nevyksta į Kyjivą | kl.lt

O. SCHOLZAS PASAKĖ, KODĖL NEVYKSTA Į KYJIVĄ

  • 0

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas pareiškė, kad Kyjivo atsisakymas priimti federalinį prezidentą Franką Walterį Steinmeierį yra kliuvinys jo paties vizitui į Ukrainą. „Tai trukdo“, – pareiškė O. Scholzas pirmadienį ZDF televizijai. Tai, kad Ukraina atsisakė priimti didele balsų dauguma perrinktą Vokietijos vadovą, esą tebėra „nepaprastas įvykis“.

„Taip elgtis negalima“, – pabrėžė O. Scholzas. Negali būti, kad Kyjivas šaliai, kuri teikia tokią didelę karinę ir finansinę paramą ir kurios saugumo garantijų Ukrainai reikės ateityje, sako, kad „prezidentas negali atvykti“.

F. W. Steinmeieris balandžio viduryje su kolegomis iš Lenkijos ir trijų Baltijos šalių norėjo vykti į Kyjivą. Tačiau prieš pat kelionę paaiškėjo, kad Ukrainos vadovybė nenori jo matyti.

F. W. Steinmeieris, eidamas ankstesnes pareigas, vykdė Rusijai draugišką kursą ir, be kita ko, rėmė „Nord Stream 2“ projektą. Tačiau prasidėjus karui jis pripažino klaidas savo Rusijos politikoje ir pareiškė, kad klydo dėl Rusijos vadovo Vladimiro Putino.

Šešiasdešimt devintoji karo Ukrainoje diena

Scanpix nuotr.
Gairės: Olafas Scholzas, karas Ukrainoje, karas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS