Paaiškėjo, kada prasidės Astravo AE pirmojo reaktoriaus eksploatacija | kl.lt

PAAIŠKĖJO, KADA PRASIDĖS ASTRAVO AE PIRMOJO REAKTORIAUS EKSPLOATACIJA

Astravo atominės elektrinės (AE) pirmojo reaktoriaus fizinis paleidimas įvyks šių metų rugpjūtį, o jo eksploatacija prasidės 2021 m. pirmąjį ketvirtį, praneša TASS.

Šią informaciją Baltarusijos energetikos ministras Viktoras Karankevičius patvirtino duodamas interviu laikraščiui „SB. Belarus Segodnya“, kuris publikuotas šeštadienį.

Jau anksčiau buvo pranešta, kad pabaigta 98 proc. Astravo AE pirmojo bloko statybos darbų ir reaktorius bus įjungtas rugpjūtį.

Pasak ministro, šiuo metu rengiamasi pirmojo reaktoriaus fiziniam paleidimui ir į jį palaipsniui montuojamos 163 branduolinio kuro kasetės.

V. Karankevičius teigė, kad tuo pačiu metu ruošiamasi Astravo AE integracijai į Baltarusijos energetikos sistemą. Ministras sakė, kad buvo rekonstruota arba iš naujo nutiesta 1 700 km aukštos įtampos elektros kabelių, leidžiančių elektrą tiekti į visus šalies regionus.

Be to, pasak ministro, AE paleidimas leis Baltarusijai kasmet sutaupyti 4,5 mlrd. m3 gamtinių dujų, o tai yra nemažai, nes šalis kasmet importuoja apie 20 mlrd. m3 dujų.

Astravo AE projektą Gardino srityje, apie 50 km nuo Lietuvos sostinės Vilniaus, įgyvendina Rusijos bendrovė „Rosatom“. Atominė elektrinė turės du 1 200 megavatų galios reaktorius. Antrojo paleidimas taip pat planuojamas 2021 m.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

To marsas

Tu savam prote, koks atsaldymas su kruoniu ??? Nevisprotis turbut busi ?

Marsas

Kad saugei butu naudojama si elekrine reikia baltarusiam padeti...leisti naudotis kruonio elektrine kad atsaldyti ja..siusti stebetojus ija...ir naudotis pigia energija ..

rimas

astravas zino kada paleis o registru centra nezino
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS