Paaiškėjo, kada prasidės baltarusių opozicionieriaus S. Cichanouskio teismas | kl.lt

PAAIŠKĖJO, KADA PRASIDĖS BALTARUSIŲ OPOZICIONIERIAUS S. CICHANOUSKIO TEISMAS

Baltarusių opozicionieriaus, tinklaraštininko Siarhejaus Cichanouskio teismas prasidės birželio 24 dieną, antradienį informavo jo advokatė Natalia Mackevič.

„Teismas prasidės birželio 24-ąją“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė advokatė.

Kartu su S. Cichanouskiu bus teisiami opozicionierius Mikalajus Statkevičius ir dar keturi asmenys, kaltinami masinių neramumų organizavimu 2020 metais. 

Bylą nagrinės Gomelio srities teismas. 

Gegužės 5 dieną Generalinė prokuratūra perdavė šią baudžiamąją bylą Aukščiausiajam Teismui teismingumui nustatyti.  

„Remiantis bylos medžiaga, S. Cichanouskis, M. Statkevičius, taip pat jų paskatinti Arciomas Sakavas, Dmitrijus Popovas, Iharis Losikas, Vladzimiras Cyhanovičius ir kiti piliečiai nuo 2019 metų birželio planavo organizuoti masinius neramumus šalies teritorijoje rengiantis 2020 metų prezidento rinkimams ir jų metu“, – buvo rašoma Generalinės prokuratūros tinklalapyje paskelbtame pranešime.  

S. Cichanouskis, A. Sakavas ir Rusijos pilietis D. Popovas kaltinami masinių neramumų organizavimu, medžiagos, skirtos kurstyti prieš valdžios atstovus ir teisėsaugos institucijas nukreiptą socialinę neapykantą, platinimu iš anksto susimokius grupei asmenų, grasinimais Centrinės rinkimų komisijos vadovei, taip pat grupinių veiksmų, šiurkščiai pažeidžiančių viešąją tvarką ir lydimų prievartos prieš valdžios atstovus, organizavimu.    

M. Statkevičius kaltinamas masinių neramumų organizavimu.

I. Losikas ir V. Cyhanovičius kaltinami socialinės nesantaikos ir neapykantos, nukreiptos prieš valdžios atstovus ir teisėsaugos institucijas, kurstymu, masinių neramumų su pogromais, padegimais, turto naikinimu ir ginkluotu pasipriešinimu valdžios atstovams organizavimu.

Tinklaraštininkas S. Cichanouskis ketino registruotis kandidatu į prezidento postą, tačiau negalėjo to padaryti, nes buvo laikomas tardymo izoliatoriuje. Vietoje jo dokumentus dėl iniciatyvinės grupės registravimo pateikė Siarhejaus žmona Sviatlana Cichanouskaja, nurodžiusi vyrą savo iniciatyvinės grupės vadovu.

S. Cichanouskis buvo sulaikytas pernai gegužės 29 dieną Gardine per piketą, surengtą palaikyti S. Cichanouskajos kandidatūrą į prezidentus. Kartu buvo sulaikyti ir keli Siarhejaus bendražygiai. Anot teisėsaugininkų, ten „buvo organizuotas neteisėtas visuomeninis renginys, mitingas, per kurį būta grupinių veiksmų, šiurkščiai pažeidžiančių viešąją tvarką ir lydimų akivaizdaus nepaklusimo teisėtiems milicijos reikalavimams“. 

M. Statkevičius buvo sulaikytas pernai gegužės 31 dieną Minske įtariant, kad jis „organizavo veiksmus, šiurkščiai pažeidžiančius viešąją tvarką, ar juose dalyvavo“.  

Baltarusių teisių gynėjai šioje byloje figūruojančius asmenis yra pripažinę politiniais kaliniais. 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Rasa

Jis yra žudikas rodė jo darbelius baltarusijoje vien tik jo pavardė prastiem baltarusam sukeldavo siauba

onute

Tai ne eilinis banditas tai baisiu mafijozu šaikos vadas o Cikanovskaja iš to gyveno Atei laikas kaip ta žiurkė ir lansbergiukas vagis bus išaiškinti

JONAS

Visi darbeliai to banditėlio yra you-tube Jis kaip musu daškiniai švininiai Žmonės neapsirikit ir netikėkit gabrio ir strošo PASAKOJIMO APIE TUOS BANDITUS GERIAU PASIGOGLINKIT PAŠIURPSIT KOKIUS BANDITĖLIUS I LIETUVA ATSIVEŽA LANSBERGINIAI
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS