Painus vakcinacijos planas Latvijos sveikatos apsaugos ministrei gali kainuoti postą | kl.lt

PAINUS VAKCINACIJOS PLANAS LATVIJOS SVEIKATOS APSAUGOS MINISTREI GALI KAINUOTI POSTĄ

Latvijos premjeras Krišjanis Karinis antradienį pareiškė nepasitikėjimą sveikatos apsaugos ministre Ilze Vinkele ir apie tai informavo valdančiosios koalicijos partijas.

Remiantis koalicijos sutartimi, premjeras paragino aljansą „Už plėtrą/Už!“ pasiūlyti naują kandidatą į šį postą, informavo valstybės kanceliarija.

K. Karinis anksčiau keletą kartų išreiškė nepasitenkinimą Sveikatos apsaugos ministerijos ir I. Vinkelės rezultatais kovojant su koronavirusinės infekcijos COVID-19 plitimu, tačiau naujausia jo kritika buvo susijusi su aiškaus skiepijimo plano stygiumi.

K. Karinis antradienį pabrėžė, kad Latvija yra pasiekusi kovos su koronaviruso epidemija lemiamą etapą ir kad tik kiek įmanoma spartesnis visuomenės imunizavimas leis greičiau grįžti prie įprasto gyvenimo ir ekonominės veiklos.

Vakcinavimo programos „pagrindas turi būti aiškus ir visuomenei suprantamas vakcinų prieinamumo planas. Jau nuo pandemijos antrosios bangos pradžios kovojame su padariniais, kad kai galėjome veikti sparčiai ir prevenciškai, aiškaus ir suprantamo veiksmų plano nebuvo. To pasekmės – [klaidinamos] interpretacijos ir dezinformacija, nuo kurių kenčiame visi kaip visuomenė. Tai tęstis nebegali“, – pabrėžė premjeras.

Pasak jo, vakcinų prieinamumo planas yra nacionalinio lygio dokumentas ir valstybės prioritetas. Jį rengiant ir koordinuojant privalo būti įtrauktos visos su gyventojais betarpiškai dirbančios tarnybos, įskaitant savivaldybes ir šeimos gydytojus, kalbėjo K. Karinis.

„Atsižvelgdamas į visas šias aplinkybes nutariau pareikšti nepasitikėjimą ministre ir apie tai informavau koalicijos partnerius. Vyriausybės komandoje laukiu energingo žmogaus, turinčio aiškią viziją, kaip įtikinamai vadovauti kovai su pandemija ir suteikti jai naują postūmį“, – pridūrė premjeras.

Antradienį vyriausybė buvo numačiusi susipažinti su Sveikatos apsaugos ministerijos parengtu vakcinavimo planu, tačiau ministrų kabineto posėdžio pradžia keliskart buvo atidėta. Dabar planuojama, kad jis įvyks sausio 7 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Z

musu ministras tas pat kas jo nėra , arba nusišneka , o visiems berai

ko

gero atsisake dirbti pagal sorosplana o PSO uzspaude eurobriuseli o tas vyriausybe ir taspat visur kur uzuojauta isreiskiama kaip nusikaltymas;;;

SUSIJUSIOS NAUJIENOS