Pasaulio lyderiai sveikina karalių Charlesą III, karalienę Camillą | kl.lt

PASAULIO LYDERIAI SVEIKINA KARALIŲ CHARLESĄ III, KARALIENĘ CAMILLĄ

  • 6

Jungtinių Valstijų ir Europos šalių lyderiai britų karaliui Charlesui III (Karoliui III) ir karalienei Camillai (Kamilai) šeštadienį siuntė sveikinimus su karūnacija, o Kinija paragino siekti „bendradarbiavimo“ ir „taikos“.

Jungtinės Valstijos džiaugiasi „ilgalaike draugyste“

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas), kurio šaliai per prašmatnią ceremoniją Londone atstovavo pirmoji ponia Jill Biden (Džil Baiden), pagerbė „ilgalaikę Jungtinių Valstijų ir Jungtinės Karalystės draugystę“.

JAV prezidentas šalių santykius tviteryje pavadino „visų mūsų žmonių stiprybės šaltiniu“ ir pridūrė, jog „didžiuojasi“, kad jo žmona galėjo būti Londone „šia istorine proga“.

Penktadienį paskelbtame interviu jis sakė, jog liepą susitiks su Charlesu, su kuriuo visų pirma aptars aplinkos klausimus.

Sveikinu karalių Charlesą III ir karalienę Camilla.

Kinija ragina „bendradarbiauti ir siekti taikos“

Kinijos prezidentas Xi Jinpingas (Si Dzinpingas) paragino Jungtinę Karalystę siekti „stabilių ir abipusiai naudingų ... santykių“ su jo šalimi.

„Kinija ir Britanija, kurios abi yra nuolatinės Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos narės, turėtų laikytis ilgalaikio ir strateginio požiūrio ir bendrai skatinti istorinę taikos, plėtros ir visiems naudingo bendradarbiavimo tendenciją“, – pareiškė jis.

ES mato „stabilumo simbolį“

Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen) karaliaus Charleso III karūnavimą pavadino „ilgalaikio britų monarchijos stiprumo įrodymu“.

„Stabilumo ir tęstinumo simbolis. Sveikinu karalių Charlesą III ir karalienę Camilla“, – parašė ji socialiniame tinkle „Twitter“, prie šio įrašo pridėjusi savo nuotrauką, padarytą per Vestminsterio abatijoje vykusią ceremoniją.

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charles Michelis (Šarlis Mišelis) pažymėjo, jog 27 valstybes vienijančio bloko narės „vertina didelę karaliaus patirtį skatinant supratimą ir pagarbą“ ir „jo nepaliaujamas pastangas skatinti mūsų planetos tvarumą“.

Vokietija giria „sąjungininką“ klimato srityje

Kenijoje viešintis Vokietijos kancleris Olafas Scholzas (Olafas Šolcas) taip pat pasveikino naujai karūnuotą monarchą ir gyrė jo pastangas spręsti klimato kaitos problemas.

„Labai svarbu, kad jis yra pasiryžęs siekti glaudaus Didžiosios Britanijos ir Europos Sąjungos bendradarbiavimo ir kad jis taip pat turi savo asmeninę darbotvarkę, kaip siekti pažangos sprendžiant klimato apsaugos klausimus“, – pareiškė jis.

„Tai taip pat padės mums“, – pridūrė Vokietijos kancleris.

„Prancūzijos draugai“

Didžiuojuosi būti su jumis šią istorinę dieną.

Karūnavimo ceremonijoje Londone dalyvavęs Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) nusiuntė sveikinimus Charlesui ir Camillai, pavadinęs juos „Prancūzijos draugais“.

„Didžiuojuosi būti su jumis šią istorinę dieną“, – parašė jis socialiniame tinkle „Twitter“.

„Geriausi linkėjimai“ iš Romos

Italijos ministrė pirmininkė Giorgia Meloni (Džordža Meloni), kurios šaliai per karūnavimo ceremoniją atstovavo prezidentas Sergio Mattarella (Serdžijas Matarela), „karaliui Charlesui III, karalienei Camillai ir visai britų liaudžiai“ nusiuntė savo „geriausius linkėjimus“.

Socialiniuose tinkluose paskelbtame įraše ji, be kita ko, paminėjo „istorinį ir vaisingą Italijos ir Jungtinės Karalystės bendradarbiavimą, kuris, mes esame tikri, ... JK valdant karaliui Charlesui III, dar sustiprės“.

Graikijos draugas

Graikijoje, kur 1921 metais Korfu saloje gimė Charleso tėvas princas Philipas (Filipas), užsienio reikalų ministerija tviteryje anglų kalba parašė „šiltai sveikinanti Jo Didenybę karalių Charlesą III, tikrą Graikijos draugą, jo karūnacijos dieną“.

Ministerija karaliui palinkėjo „sėkmės vykdant savo pareigas“ ir pridūrė, jog „tikisi tolesnio puikaus bendradarbiavimo bei tolesnio dvišalių istorinių santykių stiprinimo“.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Jokio vardo velnienos neturi

Tai tik pasityčiojimas iš suaukotų žmonių kūnų.

Nu, reptilijos, drakonai ir demonai švenčia

Aukoja žmones, geria kraują, ėda kūnus, balius dinozaurų prakeiktųjų.

Ei jus

Nesityciokit is karolio 3 jo joks jis ne cerliasas gausit bauda uz vardo iskraipyma
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS