Pasaulyje smarkiai smuko išmaniųjų telefonų pardavimai | kl.lt

PASAULYJE SMARKIAI SMUKO IŠMANIŲJŲ TELEFONŲ PARDAVIMAI

Dėl koronaviruso krizės pirmąjį metų ketvirtį pasaulyje smarkiai smuko išmaniųjų telefonų pardavimai. JAV rinkos tyrimų agentūros „Gartner“ duomenimis, parduodama 20,5 proc. mažiau išmaniųjų telefonų nei per tą patį praėjusių metų laikotarpį. To priežastys – judėjimo ribojimai ir parduotuvių uždarymai, vartotojų santūrumas, taip pat laikinas telefonus gaminančių įmonių Kinijoje veiklos sustabdymas.

„Samsung“, anot tyrimo, pirmąjį ketvirtį liko rinkos lyderė – bendrovei teko 18,5 proc. parduotų išmaniųjų telefonų. Tačiau Pietų Korėjos koncerno išmaniųjų telefonų pardavimai traukėsi daugiau kaip 22 proc. Kinijos „Huawei“ koncernui teko 14,2 proc. rinkos dalies, jo telefonų apyvarta sumažėjo 27 proc.

Trečioje vietoje ir toliau yra „Apple“ bendrovė, jos rinkos dalis sudarė 13,7 proc. JAV įmonės išmaniųjų telefonų pardavimai smuko daug mažiau nei konkurentų – tik 8 proc., rodo tyrimas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Gal

Gal zmones pradeda suprast kad uz tai kad esi sekamas ir pats susimoki nebutinai reikalingas ismanusis telefonas uztenka ir paprasto

SUSIJUSIOS NAUJIENOS