Pasieniečiai: su baltarusių pareigūnų pagalba į Latviją nelegaliai pateko 4 migrantai | kl.lt

PASIENIEČIAI: SU BALTARUSIŲ PAREIGŪNŲ PAGALBA Į LATVIJĄ NELEGALIAI PATEKO 4 MIGRANTAI

  • 2

Latvijos sienos apsaugos tarnyba pranešė, kad sekmadienį pasienyje su Baltarusija keturiems vyrams buvo padedama nelegaliai patekti į šalį perpjaunant tvoros konstrukcijos vielas.

Teigiama, kad stebėdami sieną, pasieniečiai pastebėjo kelis asmenis, nelegaliai patekusius į Latviją perlipus per tvorą. Pasak tarnybos, prasibrauti pro tvorą jiems padėjo baltarusių pareigūnai, nukirpę laidus, o vėliau užsandarinę skylę tvoroje, kad vyrai negalėtų grįžti atgal į Baltarusiją.

Pranešime nurodoma, kad visi pažeidėjai buvo sulaikyti ir grąžinti į kilmės šalį.

Kaip pranešama, šiemet Latvijos sienos neleista kirsti iš viso 5 285 asmenims, o 263 asmenims leista atvykti dėl humanitarinių priežasčių.

Atsižvelgdama į įtemptą situaciją pasienyje su Baltarusija, vyriausybė nusprendė iki rugpjūčio 10 dienos pratęsti nepaprastąją padėtį pažeidžiamiausiose vietovėse. Pirmą kartą Ludzos, Kraslavos ir Aukštutinės Dauguvos apylinkėse bei Daugpilio mieste ji buvo paskelbta 2021-ųjų rugpjūčio 11-ąją, siekiant kovoti su smarkiai išaugusiu nelegalių sienos kirtimų skaičiumi.

Praėjusiais metais nuo bandymo nelegaliai kirsti sieną buvo sustabdyti 5 286 asmenys. 217 asmenų į Latviją buvo įleisti dėl humanitarinių priežasčių.

Šalies valdžios institucijos mano, kad Baltarusijos autoritarinio vadovo Aliaksandro Lukašenkos režimo bandymai išstumti migrantus per Latvijos, Lietuvos ir Lenkijos sienas yra hibridinio karo, nukreipto prieš šias šalis, metodas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

REIKIA SUPRAST KAD SIENU KAIP IR NER;;;PASIENIECIAI TIK SUSKAICIUOJA KIEK NELEGALU;;;TA PRASME DARO APSKAITA

neaisku

i kilmes sali,by ,ar i azijos kuria tai "sali" ?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS