Pasirašytas naujas įstatymas Teksase: pareigūnai galės suimti nelegalius migrantus | kl.lt

PASIRAŠYTAS NAUJAS ĮSTATYMAS TEKSASE: PAREIGŪNAI GALĖS SUIMTI NELEGALIUS MIGRANTUS

Teksaso gubernatorius respublikonas pirmadienį pasirašė įstatymą, leisiantį valstijos policijai suimti ir deportuoti nelegaliai iš Meksikos į JAV atvykusius migrantus. Gubernatoriaus Grego Abbotto sprendimas gali sukelti teisinį konfliktą su federaline vyriausybe, paprastai nustatančia ir vykdančia imigracijos įstatymus.

Per tiesioginę pasirašymo ceremonijos Braunsvilyje, prie JAV ir Meksikos sienos, transliaciją G. Abbottas apkaltino prezidentą Joe Bideną „nieko nedarant, kad sustabdytų nelegalią imigraciją“.

„Sąmoningas J. Bideno neveikimas griauna Ameriką“, – sakė G. Abbottas ir pridūrė, kad Teksasas paliktas gintis vienas.

Pasak Teksaso gubernatoriaus, nuo 2021 m. sausio, kai demokratas J. Bidenas pradėjo eiti pareigas, sieną nelegaliai kirto maždaug aštuoni milijonai žmonių. G. Abbottas sakė, kad įstatymo projektas, praėjusį mėnesį priimtas Teksaso valstijos įstatymų leidėjų, dauguma jų yra respublikonai, reikalingas tam, kad „būtų sustabdytas nelegalaus patekimo į Teksasą potvynis“.

Sąmoningas J. Bideno neveikimas griauna Ameriką.

Įstatymui įsigaliojus, nelegalus atvykimas į Teksasą iš užsienio valstybės bus kriminalinis nusikaltimas, nusikaltusiems pakartotinai gali būti skirta iki 20 metų laisvės atėmimo bausmė. Įstatymas taip pat numato nelegalių imigrantų grąžinimo į užsienio šalį, iš kurios jie atvyko, mechanizmą, sakė gubernatorius.

Manoma, kad J. Bideno administracija ir piliečių laisvių grupės apskųs įstatymą teismui, kai jis kovą įsigalios. Teisingumo departamentas jau pateikė ieškinį, kad būtų pašalinta plūduriuojanti užtvara, Teksaso valdžios įrengta Rio Grandės upėje, kad sustabdytų migrantus, mėginančius iš Meksikos patekti į JAV.

2024 m. kandidatuoti į JAV prezidentus siekiantis Donaldas Trumpas ir jį palaikantis G. Abbottas kaltina J. Bideną dėl dabartinės migrantų krizės, kai tūkstančiai žmonių kasdien plūsta į šalį iš nusikalstamumo, skurdo ir smurto apimtų Lotynų Amerikos šalių.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pilietis

Niekam tikes istatymas: suimsi- maitink, po to deportuok. Vien islaidos. O va kad galetum nušaut žymai paprasčiau butu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS