Paskelbtas tekstas nustebino net Rusijos žiniasklaidą: V. Putinas eina A. Hitlerio pėdomis? | kl.lt

PASKELBTAS TEKSTAS NUSTEBINO NET RUSIJOS ŽINIASKLAIDĄ: V. PUTINAS EINA A. HITLERIO PĖDOMIS?

  • 51

Atsidarius Kremliaus puslapį tarp darbinių vizitų ir formalių valstybinių pranešimų, dėmesį patraukia tekstas, kaip skelbiama, parašytas paties Rusijos prezidento, praneša LNK žinios.

Seniai žinoma, kad Vladimiras Putinas domisi istorija, tačiau tekstas apie istorinę rusų ir ukrainiečių vienybę nustebino net Rusijos žiniasklaidą.

Rusų ir ukrainiečių kalba išspausdintame tekste skelbiama, kad ukrainiečiai ir rusai – viena tauta. Tekste galima rasti istorijos, politikos, kritikos Ukrainos valdžiai, Vakarams – V. Putinas kritikuoja net Sovietų Sąjungą.

Neva ši pavogė Rusijos teritoriją, ją atiduodama kitoms respublikoms, įskaitant ir Ukrainą.

„Neskyriau teksto nei jiems, nei mums. Rašiau, kad mes – vienodi žmonės, taigi jis skirtas tiek šiandieninės Rusijos, tiek Ukrainos gyventojams. Taip pat Ukrainos valdžios rėmėjams. Jie privalo žinoti, kas mes esame vieni kitiems“, – kalbėjo Rusijos prezidentas.

V. Putinas sako, kad Rusija padarė viską siekdama Ukrainoje sustabdyti brolžudystę, nepaminėdamas fakto, kad būtent Maskva aneksavo Krymą ir įžiebė konfliktą Rytų Ukrainoje. 

V. Putino teigimu, Ukraina turėtų grįžti prie sienų, žemėlapyje nubrėžtų dar 1922-aisiais – kai Ukraina ką tik prijungta prie ką tik susiformavusios Sovietų Sąjungos. Ir tik tada, jei pageidauja, ukrainiečiai gali tapti nepriklausoma tauta.

Su šiomis sienomis Ukraina liktų ne tik be Krymo, bet neliktų ir Lvovo, ir, iš esmės visos vakarų Ukrainos, kurią tuo metu kontroliavo Lenkija.

„Jis net neapsižiūrėjo, kad, šiuo atveju, Rusija atsiduria kvailesnėje padėtyje. Todėl, kad Rusija neturėjo nei Kenigsbergo, nei Kenigsbergo srities, nei Karelijos, didelės dalies Suomijos teritorijos...“ – sakė apžvalgininkas Rimvydas Valatka.

Ukraina – bolševikų kūrinys ir todėl neturėtų būti traktuojama kaip organiška istorinė jėga, – konstatuoja V. Putinas. Dar daugiau – vakarai Ukrainą privertė suformuoti esą dirbtinai supriešino Kijevą su Maskva. V. Putino etniškai gyva tauta primena vieną liūdnai pagarsėjusią knygą.

„Visus V. Putino tekstus, kurie yra pasirodę per pastarąjį dešimtmetį, lyginčiau su A. Hitlerio „Mein Kampf“. Ten yra visokių nesąmonių kratinys iš istorijos, politikos, netgi rasinės teorijos. Na, V. Putinas dar iki rasinės teorijos nepriėjo. Nors vėlgi, aiškinimas, kad jokių ukrainiečių ar baltarusių nėra, iš esmės, yra A. Hitlerio kelias“, – svarstė R. Valatka.

Paprašytas pakomentuoti V. Putino straipsnį, Ukrainos prezidentas Vlodimiras Zelenskis pareiškė, kad tai padarys vėliau – geriau su juo susipažinęs. Pasak prezidento, nepaisant V. Putino minimų broliškų abiejų šalių gyventojų, Rusijos veiksmai anaiptol nėra broliški.

Rašyti komentarą
Komentarai (51)

NEMAIŠYKITE...

Hitlerio pėdomis eina Ukrainos, Lietuvos, Lenkijos NACIONALISTAI. Jų baigtis taip pat seniai žinoma - HAGOS TRIBUNOLAS.

Mačiau — Jonas Lietuvis

rakom iki Brukselio keliauja.

dar įdomu

ar niekšelis, pasivadinęs Jonu Lietuviu, matomai siekdamas pažeminti ir paniekinamai vadindamas rusus aziatais, žino, kad Žalgirio mušyje prieš kryžiuočius-vokiečius Vytauto Didžiojo gretose buvo 30 tūkst. totorių, tai taip išeina, kad Vytautas buvo aziatas? Tai slūlau tuomet Lietuvą vadinti Naująja Totorija, kas šiap neužilgo su esamu valdžios politikavimu galimai tapts realybe :) o Jonas Lietuvis garbingai galės pasivadinti Jonas Aziatas, nors aš tame nematau nieko blogo, nes nesu rasistas, skirtingai nuo kai kurių jonų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS