Pasklidus gandams dėl Kim Jong Uno sveikatos, jis pasirodė perspėti dėl COVID-19 | kl.lt

PASKLIDUS GANDAMS DĖL KIM JONG UNO SVEIKATOS, JIS PASIRODĖ PERSPĖTI DĖL COVID-19

Pasaulyje pasklidus gandams dėl Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno (Kim Čen Uno) sveikatos būklės, šios izoliuotos šalies valstybinė žiniasklaida trečiadienį parodė jį vieno svarbaus komiteto posėdyje, perspėjantį dėl koronaviruso ir gresiančio taifūno.

Kim Jong Uno komentarai pasirodė užsienyje spėliojant dėl jo būklės po Pietų Korėjos žvalgybos agentūros pranešimo, kad jis, norėdamas sumažinti savo „valdymo naštą“, dalį valdžios įgaliojimų perdavė seseriai Kim Yo Jong (Kim Jo Čen).

Vienas buvęs velionio Pietų Korėjos prezidento Kim Dae-jungo (Kim Dedžungo) patarėjas feisbuke net parašė manąs, kad Šiaurės Korėjos lyderis yra komos būsenos, nors to įrodymų, regis, nebuvo.

Kim Jong Unas antradienį pirmininkavo svarbaus valdančiosios Darbininkų partijos komiteto susirinkimui, pranešė oficialioji naujienų agentūra KCNA. Susirinkimo metu lyderis įvertino „valstybės ekstremalios padėties kovos su epidemija darbo, stabdant šio pikto viruso įsiveržimą, trūkumus“.

Skurdi Šiaurės Korėja, kurios griūnančiai sveikatos apsaugos sistemai būtų sunku dorotis su dideliu viruso protrūkiu, iki šiol patvirtino tik vieną kaimyninėje Kinijoje atsiradusios ir pasaulyje siaučiančios COVID-19 atvejį.

Laikraščio „Rodong Sinmun“ išspausdintose nuotraukose matyti susirinkimui kalbantis Kim Jong Unas baltu kostiumu. Vienoje nuotraukoje jis, regis, užfiksuotas rūkantis cigaretę.

Kim Jong Unas kalbėjo apie „kai kuriuos trūkumus“ dirbant prevencinį darbą ir paragino imtis griežtesnių priemonių trūkumams pašalinti, sakoma KCNA pranešime.

Praėjusį mėnesį Pchenjanas uždarė Kesongo miestą netoli sienos su Pietų Korėja ir pareiškė, kad vienas sugrįžęs perbėgėlis gali būti viruso nešiotojas.

Anksčiau šį mėnesį suvaržymai buvo atšaukti, o tas užsikrėtimo atvejis niekad nebuvo patvirtintas.

Per minėtą posėdį taip pat buvo aptartos nepaprastosios priemonės derliui ir žmonėms nuo taifūno „Bavi“, kuris šalį turėtų pasiekti šią savaitę, apsaugoti.

Kai kuriose Šiaurės Korėjos dalyse jau kelias dienas smarkiai lyja. Šalyje gali lengvai kilti potvynių, nes daugelis jos kalnų ir kalvų neturi vešlios augalijos, kuri stabdytų šlaitais tekantį vandenį.

Kim Jong Unas išdėstė užduotis įvairiems departamentams ir sakė, jog esminis dalykas yra apsaugoti žmonių gyvybes ir javų derlių, pranešė KCNA.

Keli analitikai sakė neteikiantys didelės reikšmės spėlionėms, kad Kim Jong Uno sveikata prastėja. Seulo žvalgybos agentūra praeityje ne visuomet teisingai pranešdavo apie įvykius Šiaurės Korėjoje.

Anksčiau šiais metais Kim Jong Unas viešumoje nesirodė kone tris savaites ir balandį nedalyvavo savo senelio bei Šiaurės Korėjos įkūrėjo gimimo metinių minėjime, kuris būna svarbiausia šalies politinio kalendoriaus diena. Tuomet irgi buvo kilę daug klausimų dėl lyderio sveikatos būklės.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

N

Nū bet ir paršas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS