Patriarchas Kirilas Rusijos įstatymų leidėjams: saugokitės vakarietiškų „vertybių“ | kl.lt

PATRIARCHAS KIRILAS RUSIJOS ĮSTATYMŲ LEIDĖJAMS: SAUGOKITĖS VAKARIETIŠKŲ "VERTYBIŲ"

  • 1

Rusijos Ortodoksų Bažnyčios vadovas ketvirtadienį istoriniame kreipimesi parlamente paragino įstatymų leidėjus saugotis Vakarų „pseudo vertybių“.

Kalbėdamas žemuosiuose parlamento rūmuose, Valstybės Dūmoje, patriarchas Kirilas taip pat perspėjo rusus netrukdyti „Dievo planams“, darantis abortus arba naudojant surogatines motinas.

Pirmą kartą Ortodoksų Bažnyčios vadovas perskaitė savo kreipimąsi posovietinės Rusijos Valstybės Dūmoje.

„Absoliutaus vertybinio pasirinkimo laisvės prioriteto idėja ir moralinių normų prioritetų atsisakymas Vakarų civilizacijai tapo uždelsto veikimo bomba“, – kalbėjo patriarchas, kurio žodžius ne kartą nutraukė plojimai.

Jis pasmerkė Vakarų šalis už tos pačios lyties asmenų santuokų ir eutanazijos legalizavimą, pareiškęs, kad tokio elgesio pavyzdys, matomas kai kuriose šalyse, prieštarauja sveikam protui ir žmonijos išsaugojimo instinktui.

„Mūsų šalies sugebėjimas atsilaikyti prieš šiuolaikines pseudo vertybes, kurios yra pražūtingos asmenybei ir žmonių civilizacijai apskritai, didele dalimi priklausys nuo Rusijos parlamentarų aktyvios pozicijos“, – sakė jis parlamentarams.

Jis taip pat paniekinamai kalbėjo apie didelį Rusijoje kasmet atliekamų abortų skaičių ir reprodukcines technologijas, tokias kaip surogatinė motinystė.

„Yra dalykų, su kuriais negalima juokauti, – sakė patriarchas Kirilas. – Nejuokaukite su Dievo sumanymu“.

Pasak jo, geriausia alternatyva surogatinei motinystei yra našlaičių įvaikinimas.

„Paimkite našlaitį. Taip visada elgėsi mūsų žmonės. Ir auklėkite našlaitį“, – kalbėjo jis.

Remiantis oficialiais duomenimis, Rusijoje 2013 metais buvo atlikta daugiau nei 1 mln. legalių abortų.

Patriarchas Kirilas paragino valstybę liautis finansavus abortus, padengiant jų išlaidas per privalomąjį sveikatos draudimą.

Jis pasidžiaugė dabartinės Kremliaus kontroliuojamos Valstybės Dūmos sudėtimi ir išreiškė viltį, kad ketvirtadienio susitikimas sutvirtins ryšius tarp cerkvės, valstybės ir visuomenės.

Patriarchui pabaigus kalbą, Dūmos nariai jam plojo atsistoję.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

galvoju

kad Rusijai reikia toliau laikytis nuo europos fasistu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS