Penki Lenkijos ambasados Rusijoje darbuotojai paskelbti nepageidaujamais asmenimis | kl.lt

PENKI LENKIJOS AMBASADOS RUSIJOJE DARBUOTOJAI PASKELBTI NEPAGEIDAUJAMAIS ASMENIMIS

Rusija penkis Lenkijos ambasados Maskvoje darbuotojus paskelbė persona non grata ir nurodė jiems išvykti iš šalies iki gegužės 15 dienos imtinai, penktadienį paskelbė rusų Užsienio reikalų ministerija.

„Imdamasi atsakomųjų priemonių į provokacinius Lenkijos veiksmus dėl rusų diplomatų išsiuntimo ir remdamasi abipusiškumo principu, ministerija paskelbė persona non grata penkis Lenkijos Respublikos pasiuntinybės Rusijos Federacijoje darbuotojus. Jie Rusijos Federacijos teritoriją turi palikti iki 2021 metų gegužės 15 dienos pabaigos“, – sakoma pranešime Užsienio reikalų ministerijos svetainėje.

Pranešime nurodoma, kad Lenkijos pasiuntiniui Maskvoje Krzysztofui Krajewskiui (Kšyštofui Krajevskiui) ministerijoje buvo pareikštas griežtas protestas dėl Rusijos pasiuntinybės Lenkijoje trijų darbuotojų paskelbimo nepageidaujamais asmenimis vadovaujantis „absurdišku solidarumo su Jungtinėmis Valstijomis pretekstu“.

„Tai dar vienas patvirtinimas, kad Varšuva sąmoningai vykdo tolesnio mūsų dvišalių santykių... griovimo kursą. Lenkijos valdžios pastangomis pastaraisiais metais kontaktai su Rusija buvo faktiškai įšaldyti, pradėtas gėdingas karas su sovietiniais paminklais, bandoma žlugdyti rusų energetinius projektus, vykdoma plataus masto antirusiška informacinė kampanija, klastojama istorija, be galo tęsiamos antirusiškos Vakarų sankcijos“, – pranešime rašė ministerija.

Balandžio 15 dieną Lenkija paskelbė išsiunčianti tris Rusijos diplomatus dėl, anot Varšuvos, Maskvos „priešiškų veiksmų“.

Anksčiau tą pačią dieną panašų žingsnį atliko Jungtinės Valstijos, paskelbusios, kad išsiunčia 10 Rusijos diplomatų.

Lenkijos užsienio reikalų ministerijos pranešime buvo reiškiamas „visiškas solidarumas“ su Vašingtonu ir pabrėžiama, kad „sprendimai, priimti ir suderinti sąjungininkų, yra tinkamiausias atsakas į Rusijos Federacijos priešiškus veiksmus“.

„Tokio sprendimo pagrindas buvo šių asmenų diplomatinio statuso pažeidimai ir Lenkijos Respublikai kenkiantys veiksmai“, – tuomet rašė ministerija.

Balandžio 16-ąją Rusija pranešė, kad išsiųs iš šalies penkis lenkų diplomatus, atsakydama į Varšuvos sprendimą išsiųsti tris rusų diplomatus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Tuoj

Visais lektuvais tik diplomatai ir lakstys,pimyn atgal

SUSIJUSIOS NAUJIENOS