Pentagono vadovas Pakistane tarsis dėl bepiločių atakų smūgių ir Talibano | kl.lt

PENTAGONO VADOVAS PAKISTANE TARSIS DĖL BEPILOČIŲ ATAKŲ SMŪGIŲ IR TALIBANO

  • 0

JAV gynybos sekretorius Chuckas Hagelis (Čakas Heigelis) pirmadienį atvyko derybų į Pakistaną, Vašingtonui siekiant sumažinti dvišalę įtampą dėl prieštaringai vertinamų JAV bepiločių lėktuvų smūgių ir Islamabado vaidmens Afganistane.

Pentagono vadovas lankosi toje šalyje pirmąkart per beveik ketverius metus. Ch.Hagelis atskrido iš Kabulo atskrido į Islamabadą susitikti su premjeru Nawazu Sharifu (Navazu Šarifu) ir kitais aukštais pareigūnais, įskaitant naująjį Pakistano armijos vadą.

Vašingtono ir Islamabado ryšiai smarkiai pašlijo dėl JAV bepiločių lėktuvų smūgių Pakistano genčių regionuose, taip pat dėl Talibano kovotojų randamo prieglobsčio Pakistane netoli sienos su Afganistanu.

Ch.Hagelis surengė šį vizitą „pripažįstant didžiulį palaikymą, kurį Pakistanas teikė kare su teroru“, vienas aukštas JAV gynybos pareigūnas sakė žurnalistams prieš jo atvykimą.

Gynybos sekretorius nori „gilinti mūsų partnerystę gynybos srityje“ ir patvirtinti, kad JAV toliau teiks karinę pagalbą Pakistanui, pridūrė jis.

„Šiuose santykiuose esama tam tikros trinties“, o Ch.Hagelis nori „tiesiogiai“ spręsti tuos nesutarimus, siekdamas užtikrinti geresnį supratimą tarp abiejų šalių, pažymėjo pareigūnas.

Šis vizitas buvo surengtas tuo metu, kai Ch.Hagelio padėjėjai atšaukė sekmadienio vakarą paskelbtą pranešimą, kuriame sakoma, jog NATO krovinių gabenimas iš Afganistano per Pakistaną bus atnaujintas, pasibaigus protestams prieš bepiločių lėktuvų atakas.

Pastarosiomis savaitėmis aktyvistai, protestuojantys prieš tuos antskrydžius, priverstinai krėtė sunkvežimius šiaurės vakarų Pakistane, siekdami sutrikdyti NATO krovinių gabenimą į Afganistaną ir priešinga kryptimi.

Lazdomis ginkluotų protestuotojų veiksmai privertė JAV pareigūnus sustabdyti krovinių gabenimą, siekiant apsaugoti sunkvežimių vairuotojus, vežančius NATO įrangą.

Kontraktininkai tebėra susirūpinę dėl protestų, o NATO krovinių gabenimas dar nėra atnaujintas, žurnalistams sakė su Ch.Hageliu keliaujantys pareigūnai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS