Pesimizmas Estijoje: ketvirtadalis gyventojų nesitiki kada nors išeiti į pensiją | kl.lt

PESIMIZMAS ESTIJOJE: KETVIRTADALIS GYVENTOJŲ NESITIKI KADA NORS IŠEITI Į PENSIJĄ

  • 0

26 proc. Estijos gyventojų nemano, kad kada nors išeis į pensiją, skelbia „Luminor“ bankas, atlikęs savo antros pakopos pensijų fondų dalyvių apklausą.

Trečdalis priešingai manančiųjų teigė, jog tai gali įvykti sulaukus tik 70 metų amžiaus, o 13 proc. apklausos dalyvių nurodė 66-69 metų amžių.

Pesimistiškiausias perspektyvas teikė jauni žmonės, vyrai ir rusakalbiai.

35 proc. iki 37 metų amžiaus respondentų teigė nesitikintys kad kada nors išeiti į pensiją, o taip manančiųjų dalis 37-60 metų amžiaus respondentų grupėje siekė 23 procentus.

„Tokius rezultatus galima vertinti įvairiai. Matyt, yra žmonių, kurie patys neplanuoja ar nenori išeiti į pensiją, tačiau didelė tikimybė, kad yra nemažai manančių, kad pensinis amžius ateityje bus padidintas tiek, kad jie jo paprasčiausiai nepasieks“, – sakė „Luminor Pensions Estonia“ vienas vadovų Martinas Rajasalu.

Ši sociologinė apklausa taip pat atskleidė itin stiprų Estijos gyventojų nepasitikėjimą dabartine pensijų sistema. Tik 7 proc. apklaustųjų teigė, jog ji yra teisinga, ir vos 3 proc. respondentų tvirtino esantys tikri, kad ji patenkins pensinio amžiaus finansinius poreikius.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS