Pietų Afrika vėl laukia turistų iš užsienio | kl.lt

PIETŲ AFRIKA VĖL LAUKIA TURISTŲ IŠ UŽSIENIO

Po septynių mėnesių pertraukos Pietų Afrika nuo ketvirtadienio vėl palaipsniui atveria savo oro erdvę reguliariems tarptautiniams skrydžiams.

Tačiau į šalį ir toliau nebus įleidžiami turistai iš tų valstybių, kurios laikomos didelės rizikos teritorijomis. Trečiadienį vyriausybės paskelbtame sąraše, be kitų, įrašytos Šveicarija, JAV, Rusija ir Didžioji Britanija.

Tiesa, atvykstantieji turės paisyti tam tikrų reikalavimų, be kita ko, pateikti neigiamą koronaviruso testą ir turėti kelionių draudimą.

Pietų Afrikos prezidentas Cyrilas Ramaphosa ribojimų sušvelninimą neseniai argumentavo mažėjančiais infekcijų skaičiais. Nors virusas toliau plinta, tačiau blogiausia jau praeityje, sakė jis.

„Mes pasirengę vėl atverti savo vartus pasauliui“, - kalbėjo prezidentas. Pietų Afrikoje iki šiol patvirtinta 672 500 viruso atvejų, daugiau kaip 16 600 žmonų mirė. Vyriausybė kovo pabaigoje paskelbė karantiną, kad suvaldytų viruso plitimą. Tačiau ribojimai turėjo pragaištingų padarinių šalies ekonomikai.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Romas

Baltiems dabar važiuoti ten pavojinga ne dėl koronos, o dėl to, kad baltų žmonių nemėgsta ir labai jų daug iš ten išvažiavo.

cia kaip tam filme ....

,,atvaziuokit pas mus y afrika.... ne , jau geriau jus pas mus y Kolyma...

Anonimas

Gera foto... Welcome pas žmogėdras...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS