Po diplomatinio ginčo JAV stabdo daugumą konsulinių paslaugų Rusijoje | kl.lt

PO DIPLOMATINIO GINČO JAV STABDO DAUGUMĄ KONSULINIŲ PASLAUGŲ RUSIJOJE

JAV ambasada Maskvoje nuo trečiadienio stabdo daugumos konsulinių paslaugų teikimą savo piliečiams ir vizų išdavimą. Toks sprendimas priimtas po apsikeitimo sankcijomis drastiškai sumažėjus ambasados darbuotojų skaičiui.

Kiek anksčiau savo tinklalapyje paskelbtame pranešime ambasada teigė, kad nuo gegužės 12 d. nustos teikti įprastas paslaugas JAV piliečiams, įskaitant pasų atnaujinimą, o paraiškas vizai gauti nagrinės tik skubiais atvejais, kai tai bus „gyvybės ar mirties klausimas“.

Rusija kiek anksčiau šiemet pranešė, kad JAV diplomatinėms misijoms uždraudė darbinti ne amerikiečius darbuotojus. Dėl šios priežasties ambasada Maskvoje buvo priversta „darbuotojų skaičių sumažinti 75 proc.“.

Rusijos ir JAV santykiai pastaruoju metu pablogėjo, Vašingtonui apkaltinus Kremlių kišimusi į JAV rinkimus, didelių kibernetinių išpuolių rengimu ir priešiškais veiksmais.

JAV prezidentas Joe Bidenas nuo pat kadencijos pradžios didina spaudimą Maskvai. Vašingtonas balandžio mėnesį paskelbė apie dar vieną ratą Rusijai įvedamų sankcijų, įskaitant 10 diplomatų išsiuntimą iš šalies.

Maskva savo ruožtu taip pat išsiuntė 10 JAV diplomatų, uždraudė atitinkamiems JAV pareigūnams įvažiuoti į šalį, o JAV ambasadai – darbinti užsieniečius darbuotojus.

Vis dėlto Vašingtonas ir Maskva derasi dėl galimo J. Bideno ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino susitikimo birželį.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

jo

vyt tuos ruskius iš visų ambasadų

SUSIJUSIOS NAUJIENOS