Po kietojo „Brexito“ Jungtinė Karalystė nutrauks laisvą žmonių judėjimą | kl.lt

PO KIETOJO „BREXITO“ JUNGTINĖ KARALYSTĖ NUTRAUKS LAISVĄ ŽMONIŲ JUDĖJIMĄ

Jungtinė Karalystė (JK) iškart po „Brexito“ be sutarties spalio 31-ąją nutrauks laisvą žmonių iš ES judėjimą.

„Laisvas judėjimas, kaip dabar, bus užbaigtas spalio 31 d., kai JK paliks Europos Sąjungą“, – sakė JK Vyriausybės atstovė spaudai.

Pasak jos, Vyriausybė ketina „sugriežtinti nusikalstamumo taisykles į JK atvykstantiems žmonėms“. Tai yra dalis griežtos premjero Boriso Johnsono linijos ES atžvilgiu.

„Kitų naujos imigracijos sistemos pasikeitimų, įsigaliosiančių spalio 31 d., detalės šiuo metu yra rengiamos“, – teigė atstovė.

Daugelis šalių nerimauja, kad JK po dviejų su puse mėnesių gali pasitraukti iš 28 valstybių Bendrijos be išstojimo susitarimo.

Pagal Vidaus reikalų ministerijos planą, kurį pradėjo B. Johnsono pirmtakė Theresa May, jau anksčiau 3,6 mln. Didžiojoje Britanijoje gyvenantys ES piliečiai buvo perspėti pateikti prašymus „nuolatinio gyventojo statusui“ gauti.

Kol kas statusui gauti prašymus pateikė vos 1 mln. žmonių.

Sausį Th. May Vyriausybė tikino kietojo „Brexito“ atveju nutrauksianti laisvą žmonių judėjimas „kuo įmanoma greičiau“, tačiau leidžiant ES piliečiams atvykti „pereinamojo laikotarpio metu“.

Tiesa, atitinkami įstatymų projektai įstrigo Bendruomenių Rūmuose, nesutariant dėl „Brexito“.

B. Johnsonas yra sakęs, kad palaiko kvalifikuotų darbuotojų imigracijos sistemą po „Brexito“, tačiau Dauningo gatvė kol kas neatskleidė šios sistemos detalių.

Savo ruožtu ES piliečius atstovaujantys B. Johnsono kritikai tvirtina, kad jis bando išvengti savo idėjų patikros parlamente, ir nerimauja, jog Didžiojoje Britanijoje jau gyvenantys ES piliečiai gali būti neteisingai apkaltinti pažeidimais.

„Staigus laisvo judėjimo užbaigimas spalio 31 d. lems masinę diskriminaciją potencialiai prieš daugiau nei 2 mln. ES piliečių“, – tviteryje rašė „the3million“ lobistų grupė, vadindama tokį Vyriausybės žingsnį neapgalvotu.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Verona

Eurosajuzas tegul ta pati su Anglikosais padaro, uždaro jiems sienas.

jie

patys su savo lordais ir monarchais prieis liepto gala kur jav nepagelbes nes ja valdo sionistai onorinciu likti tik 3 dalis ir tie patys seniai ir elitas kai likusieji sukils bus kaip jav o eurosojuzas spyga parodys jei dar pats isliks.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS