Po žinios iš V. Putino – eilės pasieniuose: rusai bėga į Sakartvelą ir Suomiją | kl.lt

PO ŽINIOS IŠ V. PUTINO – EILĖS PASIENIUOSE: RUSAI BĖGA Į SAKARTVELĄ IR SUOMIJĄ

  • 0

Po Rusijos prezidento Vladimiro Putino pranešimo apie dalinę mobilizaciją, rusai sprunka iš šalies. Prie Sakartvelo pasienio driekiasi eilės. Panaši situacija ir ties Suomijos siena.

Pasienio poste „Verchnyj Lars“, esančiame prie Rusijos ir Sakartvelo sienos, rikiuojasi eilės automobilių, norinčių patekti į Sakartvelą.

Faktą įrodo ir socialiniuose tinkluose plintantys vaizdo įrašai. Kartvelų vyriausybė ir gyventojai neslepia susirūpinimo, tačiau teigia visiškai ignoruojantys šią antplūdžio bangą iš Rusijos.

 

Kaip rašo express.co.uk, prie Suomijos pasienio taip pat nusidriekė 35 km transporto priemonių spūstis. Suomijos gynybos ministras Antti Kaikkonenas sakė, kad valdžia ir toliau atidžiai stebės situaciją. 

Išaugo ir skrydžių iš Rusijos paklausa. Kaip jau skelbta portale, rusai pradėjo aktyviai ieškoti būdų, kaip išvykti iš šalies, kad nebūtų pakviesti į kariuomenę. 

„Google“ paieškoje frazė „Kaip išvykti iš Rusijos“ piką pasiekė dar rugsėjo 20 dienos vakarą, apie 18 val., iki Rusijos prezidentui paskelbiant apie dalinę mobilizaciją Rusijoje.

Labiausiai emigracijos klausimu domėjosi Chabarovsko srityje, besiribojančioje su Kinija, gyvenantys žmonės.

Rusai „Google“ taip pat ieškojo atsakymų, kaip atidėti karinę tarnybą. Šios užklausos pikas buvo pasiektas 13 val., kai pasirodė pirmieji pranešimai apie mobilizaciją Rusijoje.

Gairės: karas Ukrainoje, eilės, rusai bėga, Suomija, Sakartvelas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS