Policija Maskvoje sulaikė žinomą žurnalistą: vyrui galėjo būti pakišti narkotikai? | kl.lt

POLICIJA MASKVOJE SULAIKĖ ŽINOMĄ ŽURNALISTĄ: VYRUI GALĖJO BŪTI PAKIŠTI NARKOTIKAI?

  • 0

Rusijoje buvo sulaikytas žymus tiriamosios žurnalistikos atstovas Ivanas Golunovas, penktadienį pranešė rusų policija.

Policija nurodė, kad I. Golunovas, kuris dirba nepriklausomam naujienų portalui „Meduza“, buvo sulaikytas ketvirtadienį Maskvos centre. Pas jį esą rasta 4 g sintetinės stimuliuojančios medžiagos mefedrono, o jo namuose – daugiau narkotikų.

„Golunovas sakė, kad tas paketėlis jam nepriklauso, – sakė žurnalisto advokatas Dmitrijus Džulajus. – Dar vienas paketas ir svarstyklės buvo rastos per kratą I. Golunovo bute.“

Pasak vieno Maskvos policijos atstovo, pradėtas baudžiamasis tyrimas dėl nelegalios narkotikų gamybos ir platinimo.

Maskvos policija savo tinklalapyje paskelbė nuotraukų iš I. Golunovo buto kratos; jose matyti daug paketų su, kaip tvirtinama, narkotinėmis medžiagomis bei kitų įrankių, kuriuos galima panaudoti narkotikų gamybai.

Vis dėlto „Meduza“, remdamasi sulaikyto žurnalisto artimaisiais, pranešė, kad tik viena iš devynių paskelbtų nuotraukų buvo padarytos I. Golunovo bute. „Kiti aštuoni kadrai padaryti kažkokioje kitoje vietoje“, – tvirtina leidinys.

„Meduza“ pasmerkė savo žurnalisto sulaikymą.

Penktadienį paskelbtame „Meduzos“ pranešime sakoma, kad vienas žymiausių tiriamosios žurnalistikos atstovų Rusijoje I. Golunovas sulaikymo metu buvo sumuštas, taip pat neleista atlikti tyrimų, kurie parodytų, ar jis turėjo reikalų su narkotikais.

„Meduzos“ teigimu, I. Golunovas pastaruoju metu sulaukė grasinimų, susijusių su vienu iš jo tyrimų. Be to, leidinys nurodė turintis „priežasčių manyti“, kad žurnalistas persekiojamas dėl savo darbo.

D. Džulajus taip pat sakė, kad jo klientas sulaikomas buvo sumuštas pareigūnų.

„Jis buvo sulaikytas vakar 14 val. 30 min., o man paskambino tik 4 val. 30 min.“ – sakė advokatas.

I. Golunovo sulaikymas sukėlė jo šalininkų ir kolegų pasipiktinimą.

Politologas Aleksandras Baunovas iš Carnegie (Karnegio) strateginių studijų centro Maskvoje sakė, kad jo artimas draugas I. Golunovas nevartojo stimuliantų, nes jam nepatiko „pasikeitusios sąmonės būsenos“.

Rusiško naujienų portalo „Meduza“ redakcija dirba Latvijoje siekdama apeiti cenzūrą, tačiau kai kurie jo žurnalistai gyvena Rusijoje.

Per du dešimtmečius valdžioje Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nutildė daugumą savo kritikų ir nepriklausomą žiniasklaidą.

Šalyje dar veikia keli opoziciniai ir nepriklausomi leidiniai, tačiau jie patiria didžiulį spaudimą, sako Kremliaus kritikai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS