Popiežius giria Jono Pauliaus II vaidmenį dėl Berlyno sienos griūties | kl.lt

POPIEŽIUS GIRIA JONO PAULIAUS II VAIDMENĮ DĖL BERLYNO SIENOS GRIŪTIES

  • 2

Popiežius Pranciškus gyrė šventojo popiežiaus Jono Pauliaus II vaidmenį dėl Berlyno sienos griūties ir paragino žmones statyti tiltus atveriant širdis.

Pranciškus 25-ąsias Šaltojo karo simboliu tapusios Berlyno sienos griuvimo metines sekmadienį paminėjo kreipdamasis į visus geros valios žmones su raginimu puoselėti „susibūrimo kultūrą“ ir nugriauti visus barjerus, vis dar dalijančius pasaulį.

Sveikindamas žmones Šv.Petro aikštėje pontifikas pagerbė tuos, kurie stengėsi dėl Berlyno sienos panaikinimo, tarp jų – tuos, kurie sumokėjo savo gyvybe. Laikoma, kad Jono Pauliaus II parama profesinei sąjungai „Solidarumas“ jo gimtojoje Lenkijoje padėjo nulemti komunizmo žlugimą sovietų bloke.

Pranciškus meldėsi, kad „daugiau niekada nekalti žmonės nebūtų persekiojami ar žudomi dėl savo tikėjimo ar religijos“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Aj ir tie jusu kodai su NE.. .

Aj ir tie jusu kodai su NE.. irgi.. tik jums niekas ne sako, labai juokingai atrodo.. Tik vis dar nesuprantu, nejaugi gaunasi kad patys raso savo apmokamiems komentatoriams. Susimoki sau uz savo programas ar NE visai taip..?

Pastebejau, kad..

as matau, kad jis pakeis kazkas kitas, kadangi to kito jau nera, sitas neateis, nes reikia tam ateit kur neateis, taigi, antikristas matyt net ne uzbegs, kai reikalu neliko :))))

SUSIJUSIOS NAUJIENOS