Popiežius keliaudamas į Lotynų Ameriką nerimauja dėl branduolinio karo grėsmės | kl.lt

POPIEŽIUS KELIAUDAMAS Į LOTYNŲ AMERIKĄ NERIMAUJA DĖL BRANDUOLINIO KARO GRĖSMĖS

  • 2

Vykdamas savaitei į Čilę ir Peru, popiežius Pranciškus pirmadienį prisipažino, kad jį gąsdina netyčia galinčio kilti branduolinio karo perspektyva.

„Manau, esame prie pat jo slenksčio“, – sakė Pranciškus lėktuve jį lydintiems žurnalistams, paklaustas apie branduolinio karo grėsmę, kai Šiaurės KOrėja atlieka branduolinio ginklo bei balistinių raketų bandymus ir kai klaidingas pranešimas apie atskriejančią raketą sukėlė paniką JAV Havajų valstijoje.

„Aš tikrai bijau to; kokio nors vieno atsitiktinumo pakanka, kad tai įvyktų“, – pridūrė jis.

Iš Argentinos kilęs 81-erių popiežius į savo 22-ąją užsienio kelionę iš Romos Fjumičino oro uosto išskrido kelios minutės prieš 9 val. (10 val. Lietuvos laiku) ir turėtų atvykti į Santjagą Čilėje apie 20 val. vietos (1 val. antradienį Lietuvos) laiku.

Kelionė pontifikui bus fiziškai sunki: Pranciškaus laukia 10 skrydžių; jam teks sukarti 30 tūkst. kilometrų, atlaikyti karštą ir drėgną klimatą.

Čilėje popiežius susidurs su aukų rėmimo organizacijų protestais dėl Bažnyčią persekiojančių lytinio išnaudojimo skandalų.

Jo taip pat gali laukti šaltas priėmimas indėnų bendruomenėse. Jos jau seniai protestuoja prieš jų protėvių žemių užgrobimą ir neseniai dėl to ėmė padeginėti ne tik ūkius, bet ir bažnyčias.

Pranciškui teks demonstruoti politinį apdairumą Peru. Šalį šį mėnesį supurtė protestai dėl itin prieštaringai vertinamo sprendimo paleisti buvusį prezidentą Alberto Fujimori (Albertą Fudžimorį), nuteistą už žmogaus teisių pažeidimus ir atlikusį tik mažiau nei pusę jam skirtos 25 metų įkalinimo bausmės.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

...

Bijo į pragarą papult? :D

jis

tikrai teisus neskaikuriu marionetiniu /valdovu/ arogantiskas bukumas ir priklausymas bukaprotiems kariskiams gali prie to privesti......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS