Popiežius Lisabonoje: tikroji labdara yra nebijoti susitepti rankas | kl.lt

POPIEŽIUS LISABONOJE: TIKROJI LABDARA YRA NEBIJOTI SUSITEPTI RANKAS

  • 2

Popiežius Pranciškus penktadienį apsilankė anksčiau pavojingu laikytame Portugalijos sostinės rajone, kad atkreiptų dėmesį į labdaringąją Katalikų Bažnyčios pusę ir būtinybę apsaugoti pažeidžiamiausius pasaulio žmones konkrečiais gestais, net jei dėl to tektų susitepti rankas.

Įpusėjęs penkių dienų vizitą Portugalijoje pontifikas išklausė kelių jaunuolių, atvykusių į Lisaboną dalyvauti Pasaulio jaunimo dienose, išpažinties. Vėliau penktadienį popiežiaus darbotvarkėje numatyta Kryžiaus kelio procesija.

Pranciškus aplankė bendruomenės centrą Lisabonos Serafinos rajone po didžiuliu XVIII amžiaus akveduku, simbolizuojančiu Portugalijos turtus, kažkada vežtus iš buvusios kolonijos Brazilijos.

Prieš du dešimtmečius rajoną kamavo narkotikų ir nusikalstamumo problemos, tačiau Serafina stengiasi pamiršti praeitį iš dalies bažnytinių labdaros grupių pastangomis.

Vienas iš labdaros grupių prioritetų buvo suteikti alternatyvą tėvams, svarstantiems apie abortą arba dėl kitų priežasčių negalintiems pasirūpinti savo vaikais.

Popiežius Pranciškus jaunimui ir labdaros organizatoriams sakė, kad tikra tarnystė turi būti atliekama konkrečiais gestais, kurie daro poveikį. Jis padėkojo bažnytinėms grupėms, kurios „susitepė rankas, prisilietė prie kitų tikrovės ir vargo“.

„Abstrakti meilė neegzistuoja, jos nėra“, – sakė popiežius. Pasak jo, jis negalėjęs atvykti į Lisaboną švęsti Pasaulinių jaunimo dienų ir neužsukti į šį centrą.

„Savo elgesiu, atsidavimu ir nebijodami susitepti rankų prisiliečiant prie kitų realybės ir vargo, jūs įkvepiate ir kuriate gyvenimą“, – sakė jis.

Pranciškus jau seniai kartoja, kad tikra tarnystė ir labdara turi skaudinti ir kad neužtenka vien duoti elgetai monetą gatvėje.

Jis taip pat skatina paties Vatikano labdaringą veiklą, teikiant medicininę pagalbą ir galimybę nusiprausti apylinkių benamiams, reguliariai siunčiant sunkvežimius su pagalba į Ukrainą ir kitas konfliktų ar stichinių nelaimių vietas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

o

inkvizicija irgi /labdara/ darydavo susitepe rankas pakuriant lauza p....

O \\\\\.../////

pyPyžas iškrypėlius užsistojo.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS