Popiežius pasirengęs dalyvauti rugpjūtį įvyksiančiose Pasaulio jaunimo dienose | kl.lt

POPIEŽIUS PASIRENGĘS DALYVAUTI RUGPJŪTĮ ĮVYKSIANČIOSE PASAULIO JAUNIMO DIENOSE

  • 1

Popiežius Pranciškus ketvirtadienį pareiškė, kad yra pasirengęs dalyvauti rugpjūtį Lisabonoje įvyksiančiose Pasaulio jaunimo dienose.

Šis jos pareiškimas nuskambėjo praėjus beveik savaitei po to, kai pontifikas buvo išrašytas iš Romos Gemelli (Džemelio) ligoninės, kurioje jam buvo atlikta išvaržos operacija.

„Kai kas galvoja, kad dėl ligos negalėsiu vykti, bet gydytojas man pasakė, kad galiu, todėl būsiu su jumis“, – pareiškė 86-erių pontifikas vaizdo žinutėje šio artėjančio renginio dalyviams.

Jau dešimtmetį Katalikų Bažnyčiai vadovaujantis popiežius vis dažniau susiduria su sveikatos problemomis, o dėl pastarojo meto vizitų į ligoninę vis dažniau nerimaujama ir spėliojama dėl jo, kaip pontifiko, ateities.

Po devynių dienų, praleistų Romos Gemelli ligoninėje, jis buvo išrašytas iš ligoninės.

Kovo pabaigoje Pranciškus tris dienas praleido Gemelli ligoninėje dėl bronchito. Jam į veną buvo leidžiami antibiotikai, o balandžio 1 dieną jis buvo išrašytas.

Popiežius, kuriam 2021 metais buvo atlikta storosios žarnos operacija, kenčia nuo išvaržos, kuri sukelia pasikartojančius, skausmingus ir stiprėjančius simptomus, anksčiau teigė Vatikano atstovas spaudai Matteo Bruni (Matėjas Brunis).

Rugpjūčio 2-6 dienomis pontifikas lankysis Portugalijoje, kur vyks Pasaulio jaunimo dienos. Šio vizito metu planuojama surengti apie 20 susitikimų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ypac ta diena saugokim vaikus

megsta jie labai jaunus ir nepatyrusius

SUSIJUSIOS NAUJIENOS