Popiežius Pranciškus pareikalavo uždrausti branduolinį ginklą | kl.lt

POPIEŽIUS PRANCIŠKUS PAREIKALAVO UŽDRAUSTI BRANDUOLINĮ GINKLĄ

Lankydamasis Japonijos Nagasakio mieste, popiežius Pranciškus pasmerkė branduolinio atgrasymo doktriną ir ginklų sandorius pasaulyje.

Atominės bombos numetimas ant Nagasakio 1945 metų rugpjūčio 9-ąją sukėlė „nenusakomą siaubą“, – sakė Katalikų bažnyčios vadovas. Jis pabrėžė, kad, siekiant saugumo, branduoliniai ginklai „nėra atsakas“, priešingai, tai esą greičiau kliuvinys.

Amerikiečių numesta branduolinė bomba Nagasakyje pražudė mažiausiai 74 000 žmonių. Trys dienos prieš tai Hirosimoje nuo atominės bombos žuvo mažiausiai 140 000 gyventojų. „Ši vieta labai gerai parodo mums tą skausmą ir siaubą, kurį žmonės gali sukelti vieni kitiems“, – Nagasakyje kalbėjo popiežius.

Jis įspėjo, kad branduolinis ginklavimasis kaip atgrasymo priemonė nėra indėlis į taiką. Taika esą nesuderinama su „abipusio sunaikinimo ar visiško sunaikinimo grėsme“. Taip kalbėdamas popiežius Pranciškus atsiribojo nuo popiežiaus Jono Pauliaus II, kuris 1982-aisiais savo kalboje Jungtinėse Tautose branduolinį atgrasymą pavadino būtinu blogiu.

Pranciškus taip pakritikavo, kad prekiaujant ginklais „išeikvojama daug lėšų ir kaupiamas turtas“. Tai esą yra „siaubingas įžeidimas“ pasaulyje, kuriame „milijonai vaikų gyvena nežmoniškomis sąlygomis“.

Pranciškus Nagasakyje padėjo vainiką branduolinės bombos aukoms ir pliaupiant lietui sustingo tyliai maldai. Po to 82-ejų pontifikas Hirosimoje susitiko su branduolinės bombos incidentą išgyvenusiais žmonėmis.

GALERIJA

  • Popiežius Pranciškus pareikalavo uždrausti branduolinį ginklą
EPA-ELTOS nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Maasino vyskupas paskelbė dekretą: ad orientem

Maasino miesto Filipinuose vyskupas Percioso D. Kantilas (Percioso D. Cantillas), 66 m., paskelbė dekretą (nuotraukoje), kuriame skelbiama, kad „šių naujų liturginių metų pradžia, pirmasis advento sekmadienis, 2019 m. gruodžio 1 d., prasidės mišių ad orientem švente Maasino vyskupystėje“.

nelakstyk po pasauli kaip turistas o padaryk tvarka namuose

panaikink celibata ir perduok visus pedofilus teismui ir zmoniu teisingumui nes tokie zmones dergia baznycia kaip Dievo namus ir Kristaus mokyma netykekite netikrais pranasais kurie nuo viduramziu tarnauja velniui po baznycios kupolo priedanga ir atejo laikas viska klot ir isaiskint kas yra kas? kad ir kapeliono pareigos nesiderina nes tarnauja prievartos hierarhijai kuri zudo zmones tai toks ciniskas velnio kulto propogavimas ir toliau kianostalgiskai mulkina krikscionis kuriu kasdien mazeja nusivyle tolkia baznycios veikla ir cia 1 nieko nepadarysi be 12 kardinolu pritarimo nes yra prielaida kad ir pasaulio galingieji ikise savo purvina letena i Vatikano valdyma?........

...,truputi paprastesnemis BUITINEMIS TEMOMIS...,

ka tiktai kepiau KUGELI ir...isKLAUSIAU SV,MISIAS per LRT KLASIKA...,mielieji paLINKEKIME VIENI KITIEMS RAMYBES ir MALONIOS SVENTADIENIO POPIETES... TASKAS
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS