Popiežius sako, kad meldžiasi už teroristinio išpuolio Pamaskvėje aukas | kl.lt

POPIEŽIUS SAKO, KAD MELDŽIASI UŽ TERORISTINIO IŠPUOLIO PAMASKVĖJE AUKAS

  • 15

Popiežius Pranciškus sekmadienį po Verbų sekmadienio mišių Vatikano Šv. Petro aikštėje siuntė maldas už teroristinio išpuolio Rusijoje aukas.

„Siunčiu savo maldas už aną vakarą Maskvoje įvykdyto bailaus teroristinio išpuolio aukas“, – sakė 87 metų popiežius ir pavadino jį „nežmoniškais veiksmais“.

Penktadienio vakarą per Maskvos priemiestyje esančioje koncertų salėje „Crocus City Hall“ surengtą teroristinį išpuolį žuvo 133 žmonės. Dar maždaug pusantro šimto žmonių sužeista.

Dėl išpuolio atsakomybę prisiėmė grupuotė „Islamo valstybė“ (IS), tačiau Rusijos valdžios institucijos apie tai neužsiminė. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas įvykdytą ginkluotą išpuolį pavadino barbarišku teroro aktu ir paskelbė nacionalinio gedulo dieną.

Rusijos saugumo tarnyba FSB nurodė, kad užpuolikai palaikė ryšius su žmonėmis Ukrainoje ir bandė ten pabėgti.

Kyjivas griežtai paneigė bet kokias sąsajas su šia ataka, sakydamas, kad Rusija ieško dingsties suintensyvinti karą.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Qq

Aukos ivaizdi pasiseke, o pasauliniai padlaiziai pagal protokola veikia. Ukrainoje krenta raketos ant galvu zmonems, niekam neidomu, nes reikia politiniu padlaiziavimu uzsimti taip kaip naudinga. Vatikanas ir Hitlerio politikai itiko. Jezus tikrasis nieko bendro neturi su Vatikanu.

kremliaus dvokiantys autai

Už Ukrainą komuniaga tegul pasimeldžia.

Akivaizdziai

Senis nepakaltinamas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS