Popiežius supranta Europos atsargumą dėl migrantų | kl.lt

POPIEŽIUS SUPRANTA EUROPOS ATSARGUMĄ DĖL MIGRANTŲ

  • 3

Popiežius Pranciškus, ne kartą raginęs Europą atverti duris naujiems migrantams, antradienį pareiškė, kad vyriausybės turi teisę atidžiai vertinti savo galimybes veiksmingai integruoti iš užsienio atvykstančius žmones.

„Galvoju, kad, teoriškai, negali užverti savo širdies pabėgėliui“, – sakė popiežius, skrisdamas atgal po dviejų dienų vizito Švedijoje.

„Vyriausybės privalo būti atviros ir priimti juos, bet taip pat apskaičiuoti savo priėmimo (pajėgumus), nes privalu ne tik priimti pabėgėlį, bet ir integruoti juos“, – pridūrė jis.

Pernai į Europą atvyko daugiau kaip milijonas prieglobsčio prašytojų. Šis antplūdis buvo didžiausia tokio pobūdžio krizė nuo Antrojo pasaulinio karo laikų.

„Nežmogiška uždaryti duris ir širdis“, – tvirtino popiežius ir pridūrė, kad ilgalaikėje perspektyvoje iš didesnio svetingumo bus politinės naudos.

Švedijoje gyvuoja sena tradicija priimti užsieniečius. 2014 –2015 metais šalis įsileido 245 tūkst. pabėgėlių.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

ka

cia bepridursi...juk popiezius kaip ir koks prezidentas yra statytinis ir jis 1 nieko negali nes logiskai galvojant tai i kunigus eina ne visai sveiki jaunuoliai tiek seksualiai tiek psichiskai nes neleidzia tuktis tai yra krikscionybes minusas nes pedofilai tuo ir naudojasi o pas provoslavus labai normaliai vykdomos apeigos o cia tikintieji akivaizdziai mulkinami nes baznycia prilyginamaprie 12 apastalu tai yra 2 skirtingi dalykai ir niekur biblijoje neparasyta kad moteris negali garbinti Dievo nes ta paproti primete nesveiki vyrai norintys vienvaldystes ir /paslapties/ kuri nera sventa...

popiežius

nori europa paversti musulmoniška,tei tegul juos kviečisi i roma pas save

valdas

daug lietuviu tie svedai grazino ruskiam,tai tegul siuncia atgal tuos sirus asadui

SUSIJUSIOS NAUJIENOS