Populiaraus Rusijos verslo dienraščio žurnalistai neteko darbo dėl straipsnio | kl.lt

POPULIARAUS RUSIJOS VERSLO DIENRAŠČIO ŽURNALISTAI NETEKO DARBO DĖL STRAIPSNIO

  • 1

Du žinomi Rusijos verslo dienraščio „Kommersant“ žurnalistai buvo priversti trauktis iš pareigų dėl straipsnio apie galimą šalies aukštųjų parlamento rūmų pirmininkės atsistatydinimą, pirmadienį paskelbė redakcijos atstovai.

„Kommersanto“ leidėjai darbo santykius su Ivanu Safronovu ir Maksimu Ivanovu nutraukė neva dėl redakcijos tvarkos pažeidimų. Netrukus palaikydami atleistus kolegas apie savo ketinimą pasitraukti iš pareigų pranešė visa virtinė kitų redakcijos darbuotojų.

Apie susidariusią padėtį leidinio „Kommersant“ redakcijoje pirmadienį paskelbė vyriausiojo redaktoriaus pavaduotojas Glebas Čerkasovas savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“.

„Prieš keletą dienų leidybos namų akcininkų iniciatyva „Kommersantas“ nutraukė darbo santykius su specialiuoju korespondentu Ivanu Safronovu ir politikos skyriaus redaktoriaus pavaduotoju Maksimu Ivanovu“, – parašė G. Čerkasovas.

Pasak jo, „atleidimo priežastimi nurodyta publikacija apie galimą Federacijos Tarybos pirmininko pasikeitimą“.

G. Čerkasovas pabrėžė, kad „akcininkai turi teisę priimti su kadriniais darbuotojais susijusius sprendimus, o darbuotojai turi teisę su jais nesutikti vieninteliu įmanomu būdu – pakeisdami darbo vietą“.

Pareiškimus dėl išėjimo iš darbo drauge su juo pateikė dar 11 redakcijos darbuotojų.

Leidinio „Kommersant“ generalinis direktorius ir vyriausiasis redaktorius Vladimiras Želonkinas naujienų agentūrai „Interfax“ patvirtino, kad „leidybos namai atsisveikina su dviem darbuotojais, kurie rašydami pranešimą nesilaikė „Kommersanto“ standartų“.

Tuo metu vienas šaltinis leidinio administracijoje nurodė, kad „išsiskyrimas su dviem darbuotojais buvo taikus, tačiau atsirado grupė žurnalistų, taip pat pareiškusių norą palikti redakciją“.

Savo straipsnyje I. Safronovas ir M. Ivanovas kalbėjo apie tikėtiną aukštųjų parlamento rūmų pirmininkės Valentinos Matvijenko atsistatydinimą ir tai, kad ją pakeis Sergejus Naryškinas, Rusijos užsienio žvalgybos tarnybos (SVR) vadovas.

V. Matvijenko ir kiti pareigūnai šį pranešimą neigė.

Kiek vėliau pirmadienį leidybos namų „Kommersant“ akcininko Ališero Usmanovo atstovas pranešė, kad verslininkas apie žurnalistų atleidimą sužinojo iš žiniasklaidos.

„Akcininkas (A. Usmanovas) nesikiša į redakcinę politiką ir, tuo labiau, nepriima sprendimų dėl žurnalistų atleidimo ar priėmimo į darbą. Ališeras Burchanovičius sužinojo apie „Kommersanto“ darbuotojų atleidimą iš spaudos pranešimų“, – tvirtino jo atstovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Ozys&Ozesnis

Nieko sau , tai cia pasirodo Putinas ta is 15 min atleido... O as net neitariau , kad pasirodo 15 min priklauso kremliui

SUSIJUSIOS NAUJIENOS