Portugalijoje – pirmasis per 42 metus žurnalistų streikas | kl.lt

PORTUGALIJOJE – PIRMASIS PER 42 METUS ŽURNALISTŲ STREIKAS

Žurnalistų streikas ketvirtadienį paralyžiavo Portugalijos žiniasklaidą. Žurnalistų profsąjunga paragino žurnalistus visą dieną nutraukti darbą – taip protestuojant prieš mažus atlyginimus ir nesaugumą dėl darbo vietos. Tai pirmas žurnalistų streikas per 42 metus. Žinių agentūra „Lusa“ nuo vidurnakčio neskelbė informacijų. Profsąjungos duomenimis, prie streiko prisijungė daugiau kaip 20 žiniasklaidos įmonių.

Vienas didžiausių Portugalijos žiniasklaidos koncernų „Global Media“ šią savaitę paskelbė atleidžianti 20 darbuotojų, įskaitant apie dešimt žurnalistų. Tai argumentuota „sudėtinga įmonės finansine situacija“. Žurnalistų profsąjunga pabrėžė, kad nesaugumas dėl darbo vietos ir maži atlyginimai žiniasklaidos sektoriuje neigiamai veikia žmonių teisę gauti informaciją.

Streikininkai pirmiausiai reikalauja didesnių atlyginimų, kompensuojant aukštą infliaciją, ir laikytis teisinių nuostatų dėl viršvalandžių apmokėjimo.

Lisabonoje, Porte ir Koimbroje ketvirtadienį buvo planuojamos protesto akcijos. Žurnalistų „visuotinis streikas“ pastarąjį kartą Portugalijoje vyko 1982 m.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS