Pradedami viešinti mergaičių žaginimu kaltinamo J. Epsteino kontaktai: sąraše – buvę JAV prezidentai | kl.lt

PRADEDAMI VIEŠINTI MERGAIČIŲ ŽAGINIMU KALTINAMO J. EPSTEINO KONTAKTAI: SĄRAŠE – BUVĘ JAV PREZIDENTAI

  • 8

Niujorko teisėjas trečiadienį pradėjo viešinti žmones, minimus teismo dokumentuose dėl liūdnai pagarsėjusio JAV finansininko Jeffrey Epsteino (Džefrio Epsteino), kuris 2019 metais laukdamas teismo už lytinius nusikaltimus kalėjime mirė.

Dokumentuose, apimančiuose kone tūkstantį puslapių raštiškų parodymų ir pareiškimų, be kitų, minimi buvę JAV prezidentai Billas Clintonas (Bilas Klintonas) ir Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas), tačiau jie šioje byloje niekuo nekaltinami.

Maždaug 150 žmonių, kurių tapatybės dabar atskleidžiamos, sąraše yra virtinė asmenų, figūruojančių byloje prieš buvusią J. Epsteino meilužę Ghislaine Maxwell (Gislen Maksvel).

Sąraše esantiems žmonėms nereiškiami jokie įtarimai bendrininkavus dėl J. Epsteino nusikaltimų – jų tapatybės viešinamos teisiniame ginče dėl šmeižto tarp Gh. Maxwell, 2022-aisiais nuteistos kalėti 20 metų, ir jiems abiem bylą iškėlusios Virginios Giuffre (Virdžinijos Džufrė).

Praėjusį mėnesį teisėjas 50 puslapių dokumente išvardijo maždaug 180 pseudonimų ir nurodė per 14 dienų paskelbti šių žmonių tapatybes.

Kai kurie asmenys prieštarauja jų tapatybės atskleidimui šioje byloje.

Vieno tokio asmens, „Doe 107“, advokatai parašė teisėjui ir tvirtina, kad šis asmuo savo šalyje gali patirti persekiojimą. Advokatai paprašė daugiau laiko, kad galėtų pateikti argumentus, kodėl šio žmogaus vardas neturėtų būti paskelbtas.

Lytinių nusikaltimų bendrininkai

Kaip rašė britų žiniasklaida, V. Giuffre ieškinys dėl šmeižto prieš 62 metų Gh. Maxwell buvo iškeltas 2016-aisiais, o kitais metais – išspręstas. Tačiau tuomet laikraštis „Miami Herald“ ėmėsi teisinių veiksmų siekdamas gauti informacijos apie bylą ir tirti J. Epsteino tinklą.

Virtinė bylos dokumentų buvo paviešinti 2019 metais, kelios dienos prieš tai, kai J. Epsteinas kalėjime nusižudė.

Gh. Maxwell ir J. Epsteinas praėjusio amžiaus 10-ojo dešimtmečio pradžioje buvo pora, o vėliau kone tris dešimtmečius buvo lytinių nusikaltimų bendrininkai.

J. Epsteinas, turėjęs galingą tinklą Jungtinėse Valstijose ir užsienyje, buvo kaltinamas jaunų mergaičių žaginimu, bet jo baudžiamasis persekiojimas nutrūko jam mirus.

Daug metų sąmokslo teorijų šalininkų sluoksniuose internete cirkuliavo išgalvoti sąrašai ir suklastotos J. Epsteino nuotraukos, kurstę spėliones apie galimus jo bendrininkus.

Laukiamas teismo dokumentuose minimų vardų paviešinimas vėl pakurstė šią karštligę.

Amerikietiškojo futbolo žvaigždei Aaronui Rodgersui (Aronui Rodžersui) užsiminus, kad sąraše gali būti komikas Jimmy Kimmelas (Džimis Kimelas), pastarasis pagrasino sportininkui teisiniais veiksmais.

Nepagrįsti įtarimai buvo kartojami interneto platformose, tokiose kaip „X“, kur taip pat buvo minimas aktorius Tomas Hanksas.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Apačioje

Rašantys komentatoriai visi iki vieno tamsuoliai,vatiniai,vargu ar baigė kokias 4 klases,absoliutūs idiotai.

> Pil.

Is Rokiskio psichiatrines rasote?

Klausimelis

Epsteinas, zydas?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS