Prancūzija: apsauginės kaukės bus privalomos ir pradėjus vakcinavimą | kl.lt

PRANCŪZIJA: APSAUGINĖS KAUKĖS BUS PRIVALOMOS IR PRADĖJUS VAKCINAVIMĄ

Prancūzijos sveikatos apsaugos ministras Olivier Veranas (Olivjė Veranas) pareiškė, kad jo šalis ruošiasi pradėti vakcinavimą nuo koronavirusinės infekcijos COVID-19 gruodžio pabaigoje, tačiau perspėjo, kad žmonės turės toliau dėvėti apsaugines kaukes ir laikytis atstumo, net kai skiepai taps daugeliui prieinami.

Ministras teigė dar negalintis pasakyti, ar masinė vakcinacija „leis mums atsikratyti šio viruso ir visiškai sugrįžti prie ankstesnio gyvenimo“, nes dar neaišku, kuriam laikui vakcina užtikrins atsparumą koronavirusui.

Atkreipdamas dėmesį į Prancūzijoje paplitusį skeptišką požiūrį į vakcinos saugumą, jis pažadėjo, jog vakcinavimo politika bus skaidri ir kad netrukus bus paskelbti planai, kas pirmieji ir kaip bus skiepijami.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) žadėjo, kad skiepytis nuo COVID-19 Prancūzijoje nebus privaloma.

Ketvirtadienį vyriausybė pristatė laipsniško mėnesį galiojusių suvaržymo priemonių švelninimo planą ir paskelbė apie papildomą šimtų milijonų eurų pagalbos paketą darbuotojams, studentams ir įmonėms, kurios buvo priverstos užsidaryti.

Prancūzijos valdžia taip pat didina pastangas užkirsti kelią galimam antrojo karantino ir užsitęsusios pandemijos poveikiui žmonių psichinei sveikatai. Pasak ministro pirmininko, vyriausybės įsteigta psichologinės pagalbos karštoji linija kasdien sulaukia po 20 tūkst. skambučių.

Prancūzija pirmauja tarp Europos valstybių pagal testais patvirtintų COVID-19 atvejų skaičių ir registravo 50 618 su virusu susijusių mirčių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS