Prancūzija: „Brexit“ be sutarties spalio 31-ąją – labiausiai tikėtinas scenarijus | kl.lt

PRANCŪZIJA: „BREXIT“ BE SUTARTIES SPALIO 31-ĄJĄ – LABIAUSIAI TIKĖTINAS SCENARIJUS

  • 1

„Brexitas“ be sutarties spalio 31-ąją išlieka „labiausiai tikėtinu“ scenarijumi, teigė Prancūzijos užsienio reikalų ministras Jeanas-Yves'as Le Drianas, pridurdamas, kad Didžioji Britanija dar nepateikė priimtinų pasiūlymų, kaip išvengti netvarkingų skyrybų su Europos Sąjunga (ES).

„ES vis dar atvira kitiems pasiūlymams, kurie būtų suderinami su išstojimo sutartimi (suderėta su premjero Boriso Johnsono pirmtake Theresa May)“, – sakė Prancūzijos ministras.

„Tačiau nesant tokių pasiūlymų, išstojimo spalio 31-ają be sutarties scenarijus yra labiausiai tikėtinas“, – pridūrė J.-Y. Le Drianas.

Prancūzijos ministras pabrėžė, kad Prancūzija tebemano, kad „Brexito“ sutartis, dėl kurios ES ir Th. May derėjosi dvejus metus, bet kurią vėliau tris kartus atmetė britų parlamentas, yra „geriausias sprendimas“.

Naujasis Didžiosios Britanijos premjeras B. Johnsonas žada išvesti savo šalį iš ES spalio 31 d. su ar be sutarties, reglamentuojančios prekių ir žmonių judėjimą tarp Didžiosios Britanijos ir ES po „Brexito“.

Didžiausius nesutarimus kelia anksčiau pasiektoje sutartyje įtvirtinta apsidraudžiamoji priemonė dėl sienos tarp Airijos ir Šiaurės Airijos (backstop).

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Jurgen

Svarbiausia kad ivyktu Brexit

SUSIJUSIOS NAUJIENOS