Prancūzija deportuos 44 iš 234 migrantų, atsidūrusių ginčo su Italija centre | kl.lt

PRANCŪZIJA DEPORTUOS 44 IŠ 234 MIGRANTŲ, ATSIDŪRUSIŲ GINČO SU ITALIJA CENTRE

Prancūzija atmetė 44 iš 234 migrantų, kuriuos Viduržemio jūroje išgelbėjo nevyriausybinės organizacijos laivas „Ocean Viking“, prieglobsčio prašymus, antradienį pranešė vidaus reikalų ministras Geraldas Darmaninas (Žeraldas Darmanenas).

Migrantai bus sugrąžinti į savo kilmės šalis, nurodė jis.

Praėjusį penktadienį laivui buvo leista prisišvartuoti Prancūzijos Tulono uoste po to, kai Italija neleido jam įplaukti į savo uostus.

Toks Romos žingsnis sukėlė diplomatinį ginčą dėl to, kaip elgtis su tūkstančiais migrantų, kasmet bandančių pasiekti Europą iš Šiaurės Afrikos.

Kalbėdamas parlamente G. Darmaninas sakė, kad 44 migrantai bus deportuoti, „kai tik leis jų sveikata“, ir pridūrė, kad kiti atvykėliai taip pat gali būti išsiųsti namo išnagrinėjus jų prieglobsčio prašymus.

Prancūzija niekada anksčiau nebuvo leidusi savo pakrantėse prisišvartuoti gelbėjimo laivams su Viduržemio jūroje išgelbėtais migrantais, tačiau šį kartą padarė išimtį dėl Italijos atsisakymo priimti „Ocean Viking“.

Prancūzijos vyriausybės teigimu, pagal tarptautinę jūrų teisę laivui „Ocean Viking“ su nelaimės ištiktais keleiviais turėjo būti leista įplaukti į artimiausius uostus.

Tačiau Italija, vadovaujama naujosios kraštutinių dešiniųjų premjerės Giorgios Meloni (Džordžos Meloni), nori, kad kitos ES šalys prisiimtų didesnę naštą, ir, atrodo, yra pasirengusi šį klausimą stumti į Europos darbotvarkės pradžią.

Atsakydama į Italijos poziciją Prancūzija sustabdė savo planą pagal europiečių susitarimą paskirstyti migrantų srautus priimti šiuo metu Italijoje esančius 3,5 tūkst. pabėgėlių ir paragino Vokietiją bei kitas ES valstybes padaryti tą patį.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Klausimelis

Kas finansuoja tuos laivus, kurie veza ekonominius pabegelius i Europa? Tai maskvos ar sionistu organizuota "operacija"?

WTF

Tik 24 iš kelių šimtų. Tai turėtų padrąsinti likusius Afrikoje ar Azijoje.

aciu gamtos "mylietojams"

Emigrantu tik dides ir ne del klimato kaitis, kaip meluoja zalieji bolshivikai, nes kaita vyksta nuolat, bet del zaliu bolsheviku sukeltos energetines krizes, ivedant mazai skelbiasmus ivairius apribojimus ir draudimus iskastiniam kurui, ir sudarant jo deficita rinkoje taip skatinant jo kainos augima, kas reiskia bevystanciu saliu gyventoju didejanti skurda ir bada, "aciu" gamtojos "mylietojiams". Net karas ukrajinoje isprovokuotas zaliu bolsheviku del iskastiniu kuro ir jo kontroles, bet ne del ukrainieciu laisves.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS