Prancūzija ir Ispanija susitarė stiprinti bendradarbiavimą | kl.lt

PRANCŪZIJA IR ISPANIJA SUSITARĖ STIPRINTI BENDRADARBIAVIMĄ

Prancūzija ir Ispanija susitarė glaudžiau bendradarbiauti per koronaviruso pandemiją ir kovoje su klimato kaita.

Abi šalys po viršūnių susitikimo Prancūzijos Montobano mieste pareiškė pasisakančios už europietišką vaistų strategiją, kuri žemynui užtikrintų „strateginę autonomiją“. Be to, jos buvo už „ambicingus rezultatus“ būsimose pasaulio klimato konferencijose Kinijoje ir Didžiojoje Britanijoje.

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas asmeninį susitikimą su Ispanijos premjeru Pedro Sanchezu Montobane pavadino „svarbiu žingsniu mūsų šalių santykiuose“. Abi šalys pasirašė susitarimą dėl dvigubos pilietybės pripažinimo, kurį P. Sanchezas įvertino kaip „istorinį“. E. Macrono duomenimis, iš to naudos turės 150 000 prancūzų Ispanijoje ir 190 000 Prancūzijoje gyvenančių ispanų.

Į viršūnių susitikimą vaizdo ryšiu prisijungė 26 abiejų vyriausybių nariai. Vyriausybinių konsultacijų tema, be kita ko, buvo ekonominis atsigavimas. Ir Ispanijoje, ir Prancūzijoje pandemija smogė svarbiai ekonomikos šakai turizmui.

P. Sanchezas šiame kontekste pasisakė už Europos sveikatos pasą, kuris leistų saugiai keliauti per pandemiją. Tokiame dokumente galėtų būti pateikiami duomenys apie vakcinaciją ar neigiamus koronaviruso testus. E. Macronas šiuo klausimu buvo santūresnis. Dar reikia išsiaiškinti daug „etinių ir teisinių klausimu“, pabrėžė jis.

Turėdamas omenyje įtemptą epidemiologinę situaciją Paryžiaus regione, Prancūzijos prezidentas sakė, kad vyriausybė „neabejotinai ateinančiomis dienomis turės priimti naujų sprendimų“. Naujų priemonių tikimasi nuo trečiadienio.

Prancūzija ir Ispanija, be to, susitarė labiau bendradarbiauti kovoje su terorizmu ir nelegalia imigracija.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS