Prancūzija paskelbė apie 18 mlrd. eurų vertės paketą turizmo sektoriui paremti | kl.lt

PRANCŪZIJA PASKELBĖ APIE 18 MLRD. EURŲ VERTĖS PAKETĄ TURIZMO SEKTORIUI PAREMTI

  • 0

Prancūzija ketvirtadienį paskelbė 18 mlrd. eurų vertės pagalbos paketą, skirtą padėti smarkiai nuo koronaviruso pandemijos nukentėjusiam šalies turizmo sektoriui.

Kilus krizei, vienos labiausiai turistų mėgstamos šalies viešbučiai ir restoranai buvo priversti užsidaryti.

Paramos paketas apima 1,3 mlrd. eurų tiesioginių valstybės investicijų, taip pat vyriausybės garantuojamas paskolas ir išplėstas galimybes naudotis „solidarumo fondu“, paskelbė ministras pirmininkas Edouard'as Philippe'as (Eduaras Filipas).

„Nepriklausomai nuo to, kas smogia turizmui, kartu tai smogia tiesiai į Prancūzijos širdį“, – pareiškė premjeras, pabrėždamas, kaip svarbu atgaivinti sektorių, kuris sukuria beveik 8 proc. šalies ekonominės produkcijos ir kuriame dirba apie 2 mln. žmonių.

Be paramos priemonių, apimančių paskolų grąžinimo atidėjimą, vyriausybės pagalba apims „daugiau nei 18 mlrd. eurų valstybės įsipareigojimą: ši parama neturi precedento, ji yra didžiulė ir būtina“, kalbėjo premjeras.

Pasak jo, pernai Prancūzija priėmė beveik 90 mln. turistų iš užsienio, tačiau nuo kovo vidurio dėl pandemijos uždaryta 95 proc. šalies viešbučių.

Šalis pirmadienį pradėjo atsargiai švelninti karantino priemones, leisdama žmonėms grįžti į darbą, tačiau dar neleisdama atidaryti kavinių, barų, restoranų, viešbučių, didelių muziejų ir viešųjų parkų. Gyventojams neleidžiama nutolti nuo namų daugiau nei 100 kilometrų.

Šalis išlieka labai budri, imdamasi griežtų atsargumo priemonių vadinamosiose „raudonosiose zonose“, įskaitant Paryžių ir platesnį Il de Franso regioną, kur užsikrėtimo dažnis išlieka aukštas.

„Šiuo klausimu nėra daug tikrumo, atsižvelgiant į tai, jog dar daug ko nežinome apie viruso evoliuciją, tačiau turime nusistatyti kursą ir stebėti padėtį“, – tvirtino E. Philippe'as.

Jis teigė, kad žaliųjų zonų kavines ir restoranus galbūt bus leista atidaryti nuo birželio 2 dienos, jei užsikrėtimų skaičius vėl nepradės augti ir jei bus imamasi tinkamų apsaugos priemonių.

Pasak E. Philippe'o, prancūzams bus leista vykti vasaros atostogų liepą ir rugpjūtį, tačiau tik Prancūzijos ir jos užjūrio teritorijų ribose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS