Prancūzija protestuojantiems ūkininkams pasiūlė pinigų ir paramos priemonių | kl.lt

PRANCŪZIJA PROTESTUOJANTIEMS ŪKININKAMS PASIŪLĖ PINIGŲ IR PARAMOS PRIEMONIŲ

  • 4

Prancūzijos vyriausybė ketvirtadienį pasiūlė virtinę naujų nuolaidų ūkininkams, tikėdamasi numalšinti traktorių blokadomis pagrindiniuose šalies keliuose pasireiškusį pyktį.

Ūkininkai jau daugiau kaip savaitę protestuoja dėl padidinto žemės ūkio degalų akcizo ir skundžiasi, kad jų darbo užmokestis yra per mažas, mokesčiai per dideli, o taisyklės per griežtos.

Ministras pirmininkas Gabrielis Attalis (Gabrielis Atalis) sakė, kad nori „geriau pripažinti ūkininko profesiją“, „apsaugoti (ūkininkus) nuo nesąžiningos konkurencijos“ ir „sugrąžinti mūsų maistui vertę“.

Jis pasiūlė priemones, įskaitant 150 mln. eurų metinę išmoką gyvulių augintojams ir draudimą importuoti maisto produktus, apdorotus tiaklopridu – Prancūzijoje jau uždraustu neonikotinoidiniu pesticidu.

Jis taip pat pažadėjo užtikrinti, kad visoje Europoje būtų aiškiai apibrėžta laboratorijoje užaugintos mėsos sąvoka, matyt, tikėdamasis panašaus žemės ūkio atstovų pasipriešinimo šiam produktui, kaip ir augaliniams pieno ir mėsos pakaitalams.

Ši laboratorijoje auginamos mėsos technologija yra palyginti nauja ir yra vis dar tobulinama.

Nusprendėme sustabdyti kelių blokadas ir pereiti prie naujos mobilizacijos formos.

Toje pačioje Paryžiuje vykusioje spaudos konferencijoje finansų ministras Bruno Le Maire'as (Briunas Le Meras) pridūrė, kad bus tikrinama, ar visi didieji prekybos centrai laikosi įstatymo, kuriuo siekiama užtikrinti sąžiningas ūkininkų produkcijos kainas.

Žemės ūkio ministras Marcas Fesneau (Markas Fesno) taip pat teigė, kad Prancūzijos nacionalinis pesticidų naudojimo mažinimo planas bus pristabdytas.

Planas „Ecophyto“ „bus grąžintas prie braižymo lentos (...) tiek laiko, kiek prireiks kai kuriems aspektams pertvarkyti ir supaprastinti“, – pridūrė M. Fesneau.

Įtakinga Prancūzijos žemdirbių profesinė sąjunga FNSEA ir jos artima sąjungininkė organizacija „Jaunieji ūkininkai“ ketvirtadienį paragino nutraukti visoje šalyje vykstančias blokadas.

Vyriausybė įsiklausė į ūkininkų reikalavimus, sakė FNSEA vadovas Arnaud Rousseau (Arno Ruso).

„Nusprendėme sustabdyti kelių blokadas ir pereiti prie naujos mobilizacijos formos“, – toje pačioje spaudos konferencijoje sakė „Jaunųjų ūkininkų“ prezidentas Arnaud Gaillot (Arno Gailo).

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

cia anekdotas ar ka

kad lietuviskasis transporto imoniu savininkas susirupino kad chaholas uz lietuvisko vilkiko vairo gavo i kaili nuo prancuzu,zinoma ne uz dyka gavo i kaili.

šaunuoliai prancuzai

gal jie parodys kiek lietuviskas transporto verslas pridare problemu ne tik prancuzams bet ir visai vakaru europai.

Jonas

Daugybė protestuojančių migrantų!Ko reikalauja tie tinginiai jie kaip matom plėšikauja
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS