Prancūzija teigia, kad Nigeryje sulaikytas jos pilietis, ir ragina jį nedelsiant paleisti | kl.lt

PRANCŪZIJA TEIGIA, KAD NIGERYJE SULAIKYTAS JOS PILIETIS, IR RAGINA JĮ NEDELSIANT PALEISTI

  • 1

Paryžius antradienį paragino nedelsiant paleisti Nigeryje sulaikytą Prancūzijos pilietį, pablogėjus abiejų valstybių santykiams po perversmo buvusioje Vakarų Afrikos kolonijoje.

Rugsėjo 8 dieną buvo suimtas ilgą laiką šalyje gyvenęs prancūzų verslininkas Stephane'as Jullienas (Stefanas Žuljenas), Prancūzijos ambasadoje atstovavęs emigrantų interesams, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

„Prancūzija reikalauja, kad jis būtų nedelsiant paleistas“, – pridūrė ji, sakydama, kad Prancūzijos ambasada Niamėjuje nuo pat sulaikymo stengėsi užtikrinti jam konsulinę apsaugą.

Po liepos 26-osios perversmo, per kurį buvo nuverstas prancūzų sąjungininkas prezidentas Mohamedas Bazoumas (Mohamedas Bazumas), Nigerio ir Prancūzijos santykiai labai pablogėjo.

Paryžius, kuris dislokavo Nigeryje 1 500 karių, kad padėtų kovoti su džihadistais Sachelyje, palaikė M. Bazoumą ir nepripažįsta naujosios valdžios.

Buvo spėliojama, kad Prancūzija bus priversta visiškai išvesti savo kariuomenę iš Nigerio, o praėjusią savaitę Prancūzijos gynybos ministerijos šaltinis teigė, kad Prancūzijos kariuomenė dėl to derasi su Nigerio kariuomene.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

W

Tas pilietis jau pakeptas , ištroškintas ir suvalgytas .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS