Prancūzijai nerimą kelia paaštrėjusi situacija tarp Rusijos ir Ukrainos | kl.lt

PRANCŪZIJAI NERIMĄ KELIA PAAŠTRĖJUSI SITUACIJA TARP RUSIJOS IR UKRAINOS

  • 2

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as (Fransua Holandas) per pokalbį telefonu su Rusijos vadovu Vladimiru Putinu išreiškė susirūpinimą dėl paaštrėjusios situacijos Ukrainoje, antradienį pranešė Prancūzijos prezidentūra.

„Prezidentas išreiškė susirūpinimą dėl pastarosiomis savaitėmis padidėjusios įtampos ir augančio paliaubų pažeidimų skaičiaus“, – sakoma prezidentūros pranešime, paskelbtame po prezidentų telefoninės konferencijos, kurioje dalyvavo ir Vokietijos kanclerė Angela Merkel.

„Jis atkreipė dėmesį į pavojų, kurį (taikos) procesui kelia smurto eskalavimas“, – nurodoma pranešime.

Ukraina ir jos Vakarų sąjungininkės kaltina Maskvą parama prorusiškiems separatistams ir bandymu eskaluoti daugiau nei dvejus metus trunkantį konfliktą rytinėje Ukrainos dalyje, kuris nuo 2014 metų balandžio nusinešė jau 9,5 tūkst. gyvybių ir, nepaisant keliskart skelbtų paliaubų, toliau reikalauja žmonių aukų.

Rusija šiuos kaltinimus neigia.

Įtampa tarp Rusijos ir Ukrainos labai išaugo praėjusią savaitę, V. Putinui apkaltinus Kijevą bandymu surengti ginkluotą įsiveržimą į Rusijos aneksuotą Krymą. Ukrainos prezidentas Petro Porošenka savo ruožtu perspėjo dėl galimos „didžiulio masto“ Rusijos invazijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

666-666=0

Koks tu geras patarejas. Cia is j bideno gavai nurodymu, kad perduoti porosenkai? Saunuolis. Tu tikrai isgelbesi ukraina. Bet pirma paklausk ten dirbusio abromaviciaus, jis tau papasakos kokie urodai susirinko ukrainos vadovybeje....

666

jei jiems kelia nerimą , tai lai padovanoja Ukrainai 30 kovos lektuvų ir 100 kovinių bepiločių su pvz HYDRA 70 Rockets arba AGM 114 Hellfire , 2000 bepiločių ( netikrų o tik muliažų , kad priešas ant jų sunaikinimo išnaudotu visas atsargas , o tuomet paleist į kovą kartu su muliažais , kovinius ) , 300 tankų , 500 geriausių pėstininkų kovos mašinų pasirinkimas nedidelis tik iš 10 informacija youtubėj . Manau tam užtektu kad sunaikinti Ukrainos teritorijoje veikiančią teroristų grupuotę terorizuojančią šalį .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS